Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Εκθεσιακός χώρος

 

Στο ισόγειο υπάρχει ο εκθεσιακός χώρος που φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις του Αγίου Όρους, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, θεματικές εκθέσεις για τον Αριστοτέλη και τη διώρυγα του Ξέρξη και διάφορες άλλες εκθέσεις.

 

Αυτή την εποχή θα βρείτε την Έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Τζιάρα


Η Μαρία Τζιάρα είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, με πτυχίο Τοπογράφου Μηχανικού. Με μητέρα καλλιτέχνη και με πολλά εικαστικά ερεθίσματα, η αγάπη της για την δημιουργία εκδηλώθηκε αρκετά νωρίς. Από τα νεανικά της χρόνια, η έκφραση των συναισθημάτων της ήταν έντονη ανάγκη την οποία φρόντιζε να καλύπτει με ποικίλους τρόπους. Ασχολείται με διαφορές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης και κυρίως με τη χειροτεχνία, την κατασκευή και τη ζωγραφική. Η ζωγράφος πειραματίστηκε με κάρβουνα, τέμπερες, λάδια… με καμβάδες, χαρτιά, γυαλί, ξύλο, χαλκό και συνεχίζει να παίζει με τα όλα αυτά τα υλικά ακόμη και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται και με το σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων.

 

Τα έργα δημιουργήθηκαν για να αποκαλύψουν φοβίες. Για να ξεσκεπάσουν αυτήν την υπερβολική και παράλογη επιθυμία να αποφευχθεί το επίφοβο ερέθισμα. Για να εκφράσουν συναισθήματα και σκέψεις τόσο έντονα που σε αποπροσανατολίζουν. Συναισθήματα με τόση δύναμη και τόσο θόρυβο που καταλήγουν άηχα.. παιχνίδια χρωμάτων που προκαλούν..

 

Αποτελείται από δύο τμήματα τα οποία συνθέτουν οι ομάδες τριών πινάκων με το ίδιο θέμα αποτυπωμένο με διαφορετική μορφή: αλλεπάλληλες εσωτερικές εκρήξεις φοβίας αποκαλύψανε στιγμές όπου η εικόνα ήταν τόσο ξεκάθαρη ώστε ξεχώριζες ακόμη και την πιο ντροπαλή λεπτομέρεια..
 

Το πρώτο τμήμα της έκθεσης απαρτίζεται από έργα μικτής τεχνικής και συγκεκριμένα ψηφιακές εκτυπώσεις στις οποίες επιτεθήκανε λάδια, δέρματα, χρυσός και πέτρες Swarovski.. οι εκτυπώσεις έχουν γίνει με αρχειακά μελάνια σε καμβά αρίστης ποιότητας (διαδικασία Giclée εκτύπωσης), ενώ όλα τα έργα υπογράφονται και συνοδεύονται από ένα COA (πιστοποιητικό της αυθεντικότητας) με μοναδικό σειριακό αριθμό.

 

Το δεύτερο τμήμα της έκθεσης απαρτίζεται από ελαιογραφίες, μία τεχνική κλασική και διαχρονική για να αποδώσεις μία εικόνα έντασης, ένα στιγμιαίο πάθος. Έργα δουλεμένα με χρώματα λαδιού σε ιταλικό μουσαμά αρίστης ποιότητας.

 Η έκθεση θα διαρκέσει από 18 Ιουνίου 2010 έως 21 Ιουλίου 2010.


Ώρες λειτουργίας:
Πρωί
Δευτέρα - Παρασκευή 9:00 – 15:00
Σάββατο - Κυριακή 10:00 – 13:00

Απόγευμα
Τετάρτη, Παρασκευή & Σάββατο 19:00 – 22:00

 

 

Εκθέσεις που έχουν φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ιερισσού:

- Αρχιτεκτονική Παράδοση του Αγίου Όρους - Ανδρέα Ζυματίκα

- Έκθεση Υποβρύχιας Φωτογραφίας - Ναυτικού Ομίλου Καβάλας

- Έκθεση φωτογραφίας - Ιστορία του Καθεδρικού Ναού Ιερισσού

- Φωτογραφική Έκθεση “ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ και ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

- Έκθεση ζωγραφικής-γλυπτικής Παντελιάδου-Κουτσού

- Έκθεση ζωγραφικής Σπανουδάκη Γιώργου

- Έκθεση έργων ντόπιων καλλιτεχνών

- Έκθεση φωτογραφίας "Καρνάγια Ιερισσού"

- Έκθεση ζωγραφικής-γλυπτικής Γαρδικιώτη

- Έκθεση χειροποίητης κούκλας Νανάς Παπαδοπούλου

- Έκθεση Συλλόγου Γυναικών Ιερισσού

- Έκθεση του Γρηγόρη Γαρδικιώτη.

 

Επισκεφθείτε τις εκθέσεις του Πολιτιστικού Κέντρου Ιερισσού και είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιαστείτε με το τί μπορεί να καταφέρει το ανθρώπινο χέρι...