Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Αξίζουν την επίσκεψη σας

Πάρκο Αναψυχής

Το Φυσικό Πάρκο Αναψυχής

 

Στα ανατολικά όρια της Ασπροβάλτας, πριν από τον οικισμό Ριβιέρα, στην περιοχή Πλατάνια δημιουργήθηκε το 1998 το φυσικό Πάρκο Αναψυχής. Στόχος της Δημοτικής Αρχής ήταν να αναδείξει και να αξιοποιήσει το πλούσιο φυσικό τοπίο, με ήπιας μορφής παρεμβάσεις. Επίσης να αναπτύξει δραστηριότητες που θα οδηγήσουν στην ευαισθητοποίηση των επισκεπτών, κυρίως των μικρών παιδιών, πάνω σε θέματα προστασίας της φύσης και ανάδειξης περιβαλλοντικής συνείδησης.

 

Στα 25 στρέμματα του φυσικού πάρκου αναψυχής, ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει μια ήσυχη ημέρα μακριά από τους θορύβους και τις συνήθειες της καθημερινής ζωής. Είναι ιδανικό για οικογένειες με μικρά παιδιά καθώς είναι πλήρως περιφραγμένος, ενώ παρέχει τη δυνατότητα τόσο για ασφαλές παιχνίδι, στα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, όσο και για την πολυπόθητη επαφή με την φύση και τα ζώα, αυτήν που τα παιδιά των σύγχρονων μεγαλουπόλεων έχουν χάσει.Κέντρο Πληροφόρησης για την Παράκτια Ζώνη του Στρυμονικού κόλπου και του κόλπου της Ιερισσού

 

Το Κέντρο Πληροφόρησης για την παράκτια Ζώνη του Στρυμονικού Κόλπου και του Κόλπου της Ιερισσού ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1998 στο πλαίσιο των δράσεων του έργου Life «Συντονισμένες δράσεις για τη διαχείριση της παράκτιας Ζώνης του Στρυμονικού Κόλπου», που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας (ΙΝΑΛΕ) του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Έρευνας και το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων - Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

 

 

 Ο κύριος ρόλος του Κέντρου είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, για τις λειτουργίες και τις αξίες της παράκτιας ζώνης, μέσα από το παράδειγμα του Στρυμονικού Κόλπου και του Κόλπου της Ιερισσού. Είναι το πρώτο Κέντρο Πληροφόρησης που λειτουργεί στην Ελλάδα αποκλειστικά για την παράκτια Ζώνη.Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

 

Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στην παραλία της Ασπροβάλτας, προσφέρει την δυνατότητα στους μικρούς μαθητές να κατανοήσουν, μέσω παιχνιδιού, τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας και να αποκτήσουν τη σωστή οδηγική συμπεριφορά.

 

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ειδικά οχήματα, με τα οποία τα παιδιά κινούνται εντός του πάρκου, ακολουθώντας τα σήματα που υπάρχουν διάσπαρτα σε ολόκληρο το πάρκο.

 

Ακόμη για την περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στον μεγάλο τομέα της οδικής ασφάλειας, εκπρόσωπος του Τμήματος Τροχαίας Ασπροβάλτας  βρίσκεται επί τόπου, δίνοντας με το κύρος του τις σωστές συμβουλές στους μαθητές.

 Πολιτιστικό Στέκι

 

Από την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009 στην αίθουσα του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου "Αετός" Άνω Σταυρού λειτουργεί «Πολιτιστικό στέκι» & την Κυριακή 28 Ιουνίου 2009 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της αίθουσας.

 

Αποτελεί μια αίθουσα ψυχαγωγίας και έναν χώρο ευχάριστο για όλους. Υπάρχουν βιβλιοθήκη, έκθεση φωτογραφιών του Άνω Σταυρού, επιτραπέζια παιχνίδια, δίνετε η δυνατότητα για ελεύθερη πρόσβαση στο internet, προβολές βίντεο με στιγμιότυπα από διάφορες δράσεις του Συλλόγου και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ίδρυσή του έως σήμερα.

 Traffic Education Centre

 

The Traffic Education Centre, in Asprovalta, offers to young students the opportunity to understand, simply by playing, the traffic rules and to realise the correct driving behavior.

 

To achieve this, children uses bicycles and small cars, designed for this purpose, to drive within the park, follow the traffic rulse signs that are scattered throughout the park.

 

A spokesman from Asprovalta's Department of Traffic is present in the Centre, after schools notice, to teach the students by giving all the correct answers to their questions and all the necessary advices.

 Cultural Haunt

 

The Cultural Haunt in Anw Stavros, is the recreation room of the club Morfwtikos Athlitikos Sillogos "Aetos" Anw Stavros. Here you will find a library, an exhibition of photographs of Anw Stavros, games, free internet access, videos with highlights of various club activities and photographic material from its inception til today.

 

In the Haunt carried out many educational and cultural activities such as lectures, cultural events, music nights, etc.