Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Παραλίες

Παραλία - Σταυρός

 

  Κόσμημα των οικισμών του Στρυμονικού κόλπου αποτελούν οι αμμώδεις οργανωμένες παραλίες που απλώνονται απλόχερα κατά μήκος των ακτών του προσθέτοντας τη γοητεία τους στο τοπίο. Κοινό χαρακτηριστικών τους αποτελεί το γεγονός ότι επί σειρά ετών βραβεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την Γαλάζια Σημαία, σύμβολο της καθαρότητας των ακτών και των υδάτων του Στρυμονικού. Κάθε παραλία έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, που την καθιστούν ξεχωριστή.

 

  Ξεκινώντας από τον περιοχή της Ολυμπιάδας, στον δρόμο για την Ιερισσό, θα ανακαλύψετε την επονομαζόμενη Πρώτη παραλία. Κρυμμένη μέσα σε έναν μικρό φυσικό όρμο, η παραλία αυτή αποτελεί σημείο αναφοράς της νεολαίας της περιοχής. Στα πλεονεκτήματα της παραλίας ανήκει σίγουρα και το αναψυκτήριο απ' όπου μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα. Ένα είναι σίγουρο. Η μαγεία που η Πρώτη παραλία προσφέρει θα σας ξετρελάνει.

 

  Εντός του οικισμού της Ολυμπιάδας, θα ανταμώσετε την γραφικότερη παραλία του Στρυμονικού Κόλπου. Η παλαιά σκάλα στη μέση της, το αραξοβόλι των μικρών αλιευτικών σκαφών στην άκρη της, ο πέτρινος πεζόδρομος κατά μήκος της αμμώδους παραλίας, συνθέτουν μια εικόνα που ξεσηκώνει μνήμες μιας άλλης, παλαιάς, Ελλάδας. Σε όλα τα παραπάνω αξίζει να σημειωθεί και η θέα της παραλίας, προς το ακατοίκητο νησάκι με το όνομα Κάπρος. Η παραλία είναι ιδιαίτερα ήσυχη, γι' αυτό και προτιμάται περισσότερο από οικογένειες.

 

  Στον οικισμό του Σταυρού θα βρείτε τρεις οργανωμένες παραλίες. Η πρώτη από αυτές, οι Μηλιές, συναντάται αμέσως μετά τον Σταυρό, στον δρόμο προς Ολυμπιάδα. Πρόκειται για μια, μήκους 2χλμ., οργανωμένη παραλία, στα ριζά του όρους Χολομώντα, που στην μία άκρη της χαρακτηρίζεται από την χρυσή αμμουδιά της και στην άλλη ορίζεται από μεγάλους βράχους που της προσθέτουν μια άγρια γοητεία. Η ιδιαίτερα ρηχή θάλασσα και η παρουσία ναυαγοσώστη καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, την καθιστούν εξαιρετικά ασφαλή γι' αυτό και προτιμάται από οικογένειες.

 

  Η δεύτερη, τα Πλατάνια, βρίσκεται στο τέλος του Σταυρού και αποτελεί έναν ιδιαίτερο λόγο επίσκεψης. Εκατό και πλέον υπεραιωνόβιοι πλάτανοι προσφέρουν, αιώνες τώρα, τη δροσιά τους στους επισκέπτες. Στο μοναδικό αυτό τοπίο προσθέστε και τις εγκαταστάσεις βόλεϊ και μπάσκετ, τις παιδικές χαρές καθώς και τους χώρους αναψυχής, οι οποίοι σε αρμονική συνύπαρξη με τον χώρο και χωρίς να τον προσβάλουν, μετατρέπουν την παραλία σε ιδανικό χώρο αναψυχής, δροσιάς και παιχνιδιού.

 

  Η τρίτη οργανωμένη παραλία του Σταυρού, ο Ρήχειος, απαντάται στην αρχή του οικισμού. Η μήκους 1χλμ. οργανωμένη παραλία χαρακτηρίζεται από την ιδιαίτερα ψιλή αμμουδιά της και την καταπληκτική θέα προς τον Άνω Σταυρό. Ονομάζεται έτσι από τον Ρήχειο ποταμό που σε αυτό το σημείο του Στρυμονικού κόλπου εκβάλλει τα νερά του.

 

  Ακολουθώντας τα παράλια του Στρυμονικού κόλπου, θα συναντήσετε την, μήκους 3χλμ., παραλία Βρασνών, τα λεγόμενα από τους ντόπιους Παραγκάκια. Πρόκειται για μία καθαρά παραθεριστική περιοχή στην οποία αριθμούνται, ούτε λίγο ούτε πολύ, 6.000 εξοχικές κατοικίες, αλλά και πλήθος τουριστικών καταλυμάτων. Αν είστε λάτρεις του surf η παραλία αυτή είναι η κατάλληλη για εσάς καθώς ο ιδιαίτερος κυματισμός της θάλασσας λόγω της μορφολογία του βυθού προσφέρεται για συγκινήσεις αυτού του είδους. Η ναυαγοσωστική κάλυψη που παρέχεται καθιστά την παραλία ιδανική για ασφαλή μακροβούτια.

 

  Επόμενη οργανωμένη παραλία στην αγκαλιά του Στρυμονικού, είναι αυτή των Νέων Βρασνών. Μήκους 4χλμ. χαρακτηρίζεται από τα ιδιαίτερα βαθιά νερά της και την υπέροχή θέα προς τους οικισμούς του Σταυρού και του Άνω Σταυρού. Παράλληλα με την παραλία θα βρείτε τον πεζόδρομο των Νέων Βρασνών, τόπο πολλών πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και ιδανικό σημείο περιπάτου για όλες τις ηλικίες. Φροντίστε να είστε παρών στην πανσέληνο του Αυγούστου γιατί το θέαμα που προσφέρει η ανάδυση του φεγγαριού από τον Στρυμονικό κόλπο θα σας σαγηνέψει.

 

  Η οργανωμένη παραλία της Ασπροβάλτας απλώνεται σε μήκος 7χλμ. στην καρδιά του Στρυμονικού κόλπου. Η καθαρότητα των νερών της, η αρτιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών και ο πανέμορφος ολοκαίνουργιος πεζόδρομος της αποτελούν λόγους προσέλευσης για όλη την οικογένεια. Εδώ πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πανελλήνιο πρωτάθλημα beach volley εφήβων-νεανίδων. Να μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το μικρό λοφάκι που βρίσκεται στη μέση της παραλίας, όπου σε ένα καταπράσινο διαμορφωμένο χώρο θα απολαύσετε το άρωμα της θάλασσας.