Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Πολιτισμός

www.fenomenorooms.gr - νέο website απο τον Strymonikos Online!

 

Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και το beach bar Fenomeno αναθέσανε την κατασκευή της ιστοσελίδας τους στην Τουριστική Πύλη Strymonikos Online και ιδού η παρουσίαση μας:"Καπετάνιος στην μπανιέρα" παρουσίαση βιβλίου και θεατρικό παιχνίδι !!!

Το βιβλιοπωλείο της Ελένης Θεοδωρίδου και οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Δήμητρας Πυργελή " Καπετάνιος στην μπανιέρα", την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 στις 20.00 στην έκθεση βιβλίου στην Παραλία Ασπροβάλτας.

Η παρουσίαση θα συνοδευτεί απο θεατρικό παιχνίδι...

Πληροφορίες : Ραλλιώ Φραντζή 23970 2602604/05/2014 Πεζοπορία στα Μακεδονικά Τέμπη - Κάστρο Ρεντίνας - Αγία Μαρίνα

 

Πεζοπορία:Μακεδονικά Τέμπη -Κάστρο Ρεντίνας- Αγία Mαρίνα
Η πεζοπορία θα πραγματοποιηθεί από κοινού με τον σύλλογο “Περιηγητές”


Τοποθεσία: Σταυρός Θες/νίκης
Ημερομηνία πεζοπορίας: 04/05/2014
Συνολική ώρα πεζοπορίας: 2:20 ώρες καθαρός χρόνος
Βαθμός δυσκολίας: (Α) Εύκολη
Τόπος συνάντησης: Στη διασταύρωση του Σταυρού
Ώρα συγκέντρωσης: 10:15π.μ.
Ώρα εκκίνησης : 10:30π.μ.Περιβαλλοντική Θεματική εβδομάδα απο 12/05 έως 19/05 στο ξενοδοχείο Λιοτόπι στην Ολυμπιάδα!!!

 

Σε μια υπέροχη θεματική εβδομάδα μας προσκαλεί το ξενοδοχείο Λιοτόπι στην Ολυμπιάδα, προσφέροντας μας την δυνατότητα να γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε μεταξύ άλλων τις περιβαλλοντικές αλλά και γαστρονομικές αξίες της χλωρίδας στην περιοχή μας:

 

Με τον ερχομό της άνοιξης, προσκαλούμε τους φίλους μας και καινούριους επισκέπτες να ανακαλύψουν τη φυσική ομορφιά και την ιστορία σε μία θεματική εβδομάδα για τον μήνα Μάιο.

Μαζί με την διαμονή σας, σχεδιάσαμε για εσάς ένα καθημερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων που θα δημιουργήσουν μία μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία. 

 

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει

  • Μία συναρπαστική περιπατητική διαδρομή μέσα στο δάσος του Αριστοτελικού Βουνού, προστατευμένο από την Ευρωπαϊκή Συνθήκη Natura 2000.
  • Εργαστήριο μαγειρικής χρησιμοποιώντας βότανα από το Αριστοτελικό Βουνό και την γύρω περιοχή.
  • Ξενάγηση στα Αρχαία Στάγειρα, ένας αρχαιολογικός χώρος υψίστης σημασίας και συζήτηση με θέμα: «Αριστοτέλης- χθες και σήμερα» από τον μεταπτυχιακό Φοιτητή Ιωάννη Μποίτση.
  • «Πώς φτιάχνουμε έναν κήπο με βότανα στο μπαλκόνι», εργαστήριο βοτανολογίας από τον Γεωπόνο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Θεοδόση Παπαθεοδοσίου.
  • Συζήτηση με θέμα: « Η χλωρίδα του Στρατωνικού Όρους» από την Βοτανολόγο του Στέλλα Κοκκινου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Στέλλα Κοκκινου.
  •  Ποδηλατάδα μέσα από ειδικές διαδρομές στο βουνό της περιοχής.
  • Ωδή στη γαστρονομία, με ειδικά σχεδιασμένο gourmet μενού με την Λουλουδιά Αλεξιάδου και την chef Ντίνα Νικολάου.

 

ΣημειώσειςΣταυρός- ένας παράδεισος σωστός!!!

Ο Σταυρός μέσα απο την τουριστική ματιά της Τουριστικής Πύλης Strymonikos Online!

 Πρόταση για Ημερήσια Εκδρομή "Νερό, νερό την βοήθεια σου εγώ ζητώ…"

 

Το "Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ... Βίωσε και Επιβίωσε" της Τουριστικής πύλης Strymonikos Online σας προσκαλεί για 6η χρονιά στην Ημερήσια του Εκδρομή:

 Για το 2014 σας προτείνουμε το εργαστήρι: "Νερό, νερό την βοήθεια σου εγώ ζητώ ..."

 

Στο βιωματικό εργαστήριο  “Νερό, νερό την βοήθεια σου εγώ ζητώ …” οι  μαθητές καλούνται να ανακαλύψουν και να εξερευνήσουν την σπουδαιότητα του νερού για την πλάση ολάκερη.

Συναντάμε στο πεδίο το νερό ως θεραπεία και ως κατοικία.  “Μεταμορφωνόμαστε” συνεχώς και  ζητάμε την βοήθεια του νερού για να μας γιατρέψει, να μας ξεδιψάσει, να μας φυλάξει και να μας φιλοξενήσει!!!

Επίσης οι μαθητές καλούνται να ανακαλύψουν τη χλωρίδα και την πανίδα του Εθνικού πάρκου Λιμνών Κορώνειας Βόλβης & Μακεδονικών Τεμπών και πάνω απ’ όλα να παίξουν πολλά περιβαλλοντικά, αλλά και παραδοσιακά παιχνίδια.

Φορείς  Εργαστηρίου

Διοργάνωση: “Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης … Βίωσε και Επιβίωσε”  www.ecolabs.gr

Συμμετοχή: Λουτρά Απολλωνίας και εστιατόριο “Μέγας Αλέξανδρος” www.apollonia-spa.gr, Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης www.foreaskv.gr, Αγρόκτημα Ιππόκοσμος www.ippokosmos.com

Έναρξη: 02 Μαΐου 2014  Λήξη: 12 Ιουνίου 2014

 

Πρόγραμμα εργαστηρίου  «Νερό, νερό την βοήθεια σου εγώ ζητώ …»      Εξερευνώντας το Εθνικό Πάρκο των Μακεδονικών Τεμπών

Στο βιωματικό εργαστήριο “Εξερευνώντας το Εθνικό Πάρκο των Μακεδονικών Τεμπών” οι μικροί μαθητές καλούνται να μάθουν για τα απειλούμενα με εξαφάνιση πτηνά και ζώα της περιοχής και να ανακαλύψουν τα βότανα του πάρκου και τη χρησιμότητα τους στην ίδια τη φύση. Πάνω απ’ όλα καλούνται να παίξουν πολλά περιβαλλοντικά παιχνίδια όπως Σιωπηλό μονοπάτι, Η Πόλη μου το Δάσος, Σκιουράκια, κ.α."Το Νερό και οι Μύθοι του" - Βιωματικό Εργαστήριο στα Βρασνά!

Το Νερό και οι Μύθοι του

Στο βιωματικό εργαστήριο “Το Νερό και οι Μύθοι του” οι μικροί μαθητές καλούνται να ενημερωθούν για το νερό, ως πηγή ζωής, και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λίμνες Κορώνεια και Βόλβη. Επίσης να ανακαλύψουν τοπικούς και μη μύθους αλλά και να δημιουργήσουν το δικό τους μύθο για το νερό. Τέλος, καλούνται να παίξουν π0λλά περιβαλλοντικά, αλλά και παραδοσιακά, παιχνίδια.