Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Ανεξαρτητοποίηση Δημοτικού Σύμβουλου Ρεντίνας

Με επιστολή που απέστειλε προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρεντίνας, κα. Τσακίρη Αναστασία, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αλέξανδρος Τσουραλάκης, δήλωσε την αποχώρηση του από την παράταξη "Ενωτική Κίνηση - Δύναμη Για Το Μέλλον", που με επικεφαλής τους κ.κ. Λιάμα Διαμαντή και Στοΐτσα Αντώνιο εκλέχθηκε από τον Α΄ γύρο των Δημοτικών Εκλογών του 2006.

Η επιστολή αυτή αναγράφει τα εξής:

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΝΤΙΝΑΣ
ΤΣΑΚΙΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ.

Κυρία Πρόεδρε

Σας παρακαλώ να γνωστοποιήσετε στο δημοτικό συμβούλιο τα παρακάτω:

Στις 1 Ιανουαρίου 2009 κατόπιν προεκλογικής συμφωνίας, παραιτήθηκε ο Δήμαρχος Λιάμας Διαμαντής και ανέλαβε Δήμαρχος ο Στοΐτσας Αντώνιος. Παράλληλα ανέλαβα στη θέση του Λιάμα Διαμαντή Δημοτικός Σύμβουλος ως Α΄ επιλαχών του συνδυασμού.

Ασχολήθηκα με την τοπική Αυτοδιοίκηση με μοναδικό γνώμονα να συμβάλλω στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας και παράλληλα την δημιουργία των κατάλληλων προϋποθέσεων για την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας. Με αυτήν την έντονη διάθεση προσφοράς και με αυτούς τους στόχους, συστρατεύτηκα με την παρούσα δημοτική αρχή υπό την ηγεσία των Στοΐτσα Αντώνιο και Λιάμα Διαμαντή. Κατέβηκα με αυτό τον συνδυασμό πιστεύοντας ότι θα αλλάζαμε την πορεία του Δήμου προς το καλύτερο.

Δυστυχώς όμως οι προσδοκίες μου διαψεύστηκαν. Η αδράνεια, η έλλειψη στόχων και προγραμματισμού. Η μη επάνδρωση του Δήμου με μόνιμο προσωπικό. Έχουν περάσει 2,5 χρόνια και δεν έχει προχωρήσει το θέμα. Συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση που υπήρχε και επί δημαρχίας Γιώργου Στοΐτσα, δηλαδή να φεύγουν μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου με μεταθέσεις και να αντικαθίστανται από συμβασιούχους.

Η απαράδεκτη κατάληψη των πεζοδρομίων συνεχίζεται με την ανοχή του Δημάρχου.

Η απαράδεκτη κατάσταση με τις ομπρέλες στις παραλίες και η μη τήρηση των προδιαγραφών από τους επαγγελματίες συνεχίζεται.

Η υποβάθμιση των επιτροπών του Δήμου με την υποχρηματοδότησή τους αλλά και η απαξίωση τους από τον Δήμαρχο.

Η υποβάθμιση των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου με την ελλειπή χρηματοδότηση και η απαξίωση τους από τον Δήμαρχο. Αποκορύφωση αυτής της κατάστασης είναι η απαράδεκτη συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στη μικτή χορωδία ΜΑΣ ΑΕΤΟΣ του Δήμου Ρεντίνας, ο οποίος αρνήθηκε να παράσχει τα αυτονόητα, δηλαδή την φιλοξενία με την παροχή γεύματος στη χορωδία του Δήμου ΣΤΑΓΙΡΩΝ- ΑΚΑΝΘΟΥ και στον αξιόλογο συνθέτη κύριο Γιάννη Σπανό, με την δικαιολογία ότι ο Δήμος μας δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά, όταν για άλλες περιπτώσεις έχει κάνει ανάλογα τραπέζια. Και δεν είναι μόνο η μη προσφορά φιλοξενίας, αλλά και η μη αναγνώριση και απαξίωση της προσπάθειας των μελών της χορωδίας Σταυρού, τα οποία έχοντας ως γνώμονα την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου προσφέρουν τον ελεύθερο χρόνο τους εδώ και 2 χρόνια περίπου. Και όχι μόνο τον χρόνο τους, αλλά επιπλέον βάζουν λεφτά και από την τσέπη τους για να καλύψουν κάποιες αυτονόητες υποχρεώσεις του Δήμου όταν γίνονται τέτοιου επιπέδου εκδηλώσεις.

Θα μπορούσα να σας αναφέρω και άλλα, αλλά αυτά θα τα κοινοποιήσω στους Δημότες εν καιρώ.

Δηλώνω ότι αποχωρώ από τον Συνδυασμό και δηλώνω Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος.

Στην κίνηση αυτή, προβαίνω ως ελάχιστη ένδειξη ευαισθησίας και ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μου, δηλώνοντας ότι θα τους ενημερώνω αναλυτικά για όλα τα κακώς κείμενα και για όλα όσα έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν.

ΜΕ ΤΙΜΗ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΟΥΡΑΛΑΚΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ 07/08/2009


Αντίγραφο της επιστολής έδωσε στον Strymonikos Online ο ίδιος ο κ. Τσουραλάκης, επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να γνωστοποιήσει την απόφαση του στους πολίτες του Δήμου Ρεντίνας.

Με αφορμή την δημοσιοποίηση της επιστολής αυτής, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η εφημερίδα μας είναι ανοιχτή σε όλους τους κατοίκους της περιοχής που θέλουν να εκφράσουν ενυπόγραφα τις απόψεις τους για ζητήματα του ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.