Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Αρχείο Εφημερίδας

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Γεωργίου

 

Συνεδριάζει, την Τρίτη 30 Μαρτίου 2010 και ώρα 19:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Γεωργίου έπειτα από σχετική πρόσκληση που απέστειλε η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα. Ευθυμίου Έλλη στα μέλη του Συμβουλίου.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα 17 παρακάτω θέματα:

1. Μεταφορά των τιμών της στήλης 48 (Προσκύρωση) του πίνακα της 99 πράξης εφαρμογής Βρασνών, στην στήλη 47 (Μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα).
Εισηγήτρια Πολ. Μηχ. Καπετανικόλα Ε.Ήρθε ο Λάζαρος ήρθαν τα Βάγια

 

Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής. Στα Βρασνά και σε πολλά άλλα χωριά, τα παιδιά με ένα καλάθι στο χέρι γυρνάνε και τραγουδούν τα Λαζαρίτικα τραγούδια. Αν σας επισκεφθούν θα πρέπει να τους δώσετε αυγά, λεφτά και την ευχή σας!!!

Ήρθε ο Λάζαρος ήρθαν τα Βάγια,
ήρθε των Βαγιών η εβδομάδα.
Ξύπνα Λάζαρε και μην κοιμάσαι,
ήρθε η μέρα σου και η χαρά σου.
Πού ήσουν Λάζαρε; Πού ήσουν κρυμμένος;
Κάτω στους νεκρούς στους πεθαμένους.Λαχειοφόρος Αγορά, κλήρωση Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

 

Ο Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος "ΑΕΤΟΣ" Άνω Σταυρού πραγματοποιεί Λαχειοφόρο Αγορά για την ενίσχυση του Συλλόγου.

Δώρα: 1) Μία τηλεόραση 21", 2) Ένα γουρουνάκι 3) Ένα κατσικάκι.
Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010 στο "Πολιτιστικό Στέκι".

Τιμή Λαχνού: 1 ευρώ.Λαμπαδηφορία 24ης Μαρτίου

 
Σήμερα το απόγευμα απο τις 18:00 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βρασνών με το Δημ. Σχολείο Ν. Βρασνών και με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημ. Σχολείου Ασπροβάλτας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροβάλτας, αναβιώνουν την ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ, τοπικό έθιμο των Βρασνών.

Η συνάντηση για την Ασπροβάλτα έχει οριστεί στις 18.00 το απόγευμα στο κτίριο της μπάντας Αγίου Γεωργίου, όπου με την συνοδεία της Φιλαρμονικής θα ξεκινήσουν την λαμπαδηφορία με προορισμό την πλατεία των Νέων Βρασνών.

Στις 19.00 θα συναντηθούν με τους λαμπαδηφόρους των Νέων Βρασνών και θα ξεκινήσουν την μεγάλη λαμπαδηφορία στα στενά του χωριού. Τέλος της διαδρομής έχει οριστεί η παιδική χαρά της πλατείας, όπου θα καούν οι δάδες και τα παιδιά θα πηδήξουν στις φλόγες τους για να εξορκίσουν το κακό στοιχειο.


Έκθεση Χειροποίητης Λαμπάδας στα Βρασνά

 
Οι μαθητές της Μουσικής Σχολής Αγίου Γεωργίου, σας προσκαλούν στην Έκθεση Χειροποίητης Λαμπάδας στις 27 & 28 Μαρτίου στο παλιό Δημοτικό Σχολείο των Βρασνών.

Στόχοι της έκθεσης είναι:

1) Να καλλιεργηθεί το πνεύμα ομαδικής συνεργασίας μεταξύ των μαθητών.
2) Να ενισχυθεί το αίσθημα δημιουργίας και προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
3) Να επισκεφθούν και να γνωρίσουν οι μαθητές το χωριό των Βρασνών αυτές τις Άγιες Ημέρες και να δώσουν μια πνοή ζωής στο πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου.


Κάλεσμα σε στάση Εργασίας

 
ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε στις 05 Μαρτίου 2010 δηλώνουμε ότι δεν συμφωνούμε με την επιβολή των οικονομικών μέτρων απο τη μεριά της Κυβέρνησης.

Τα μέτρα αυτά πλήττουν άμεσα το βιοτικό επίπεδο όλων των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και των μικρών επαγγελματιών.

Η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, στο ασφαλιστικό, στο κόστος της ζωής μας, δεν μπορεί να γίνει ανεχτή απο εμάς.


Συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα Της Γυναίκας στα Βρασνά

 

O δήμος Σταγείρων Ακάνθου με τα Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Διαμερισμάτων Ολυμπιάδας και Στρατωνίου, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους ΄΄ΚΛΕΙΓΕΝΗΣ Ιερισσού, Σύλλογος Πολιτισμού  Στρατωνίου και ΄΄ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ΄΄ Ολυμπιάδας συνδιοργανώνουν τρείς Συναυλίες Χορωδιών.

 
Οι συναυλίες θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 08 Απριλίου στην Ολυμπιάδα, την Παρασκευή 09 Απριλίου στο Στρατώνι και το Σάββατο 10 Απριλίου στην Ιερισσό και θα λάβουν μέρος οι παρακάτω Χορωδίες :
 
1.   ΜΙΚΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ ΑΚΑΝΘΟΥ
 
2.   ΜΙΚΤΗ ΤΕΤΡΑΦΩΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ Μ.Α.Σ. ΄΄ΑΕΤΟΣ΄΄ ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟΥ
 
3.   ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΙ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ‘ARIOSO’ DIJON ΓΑΛΛΙΑΣ


Ημέρα της Γυναίκας

"Ημέρα της γυναίκας σήμερα και οι περισσότερες από εμάς θα το γιορτάσουμε σήμερα το βράδυ στους χορούς που ετοίμασαν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής μας, ή σε κάποιον άλλο χώρο διασκέδασης.

Όμως πόσες από εμάς γνωρίζουμε για ποιο λόγο καθιερώθηκε σήμερα η Ημέρα της Γυναίκας; Όπως τα... κινητά και διάφορα άλλα στοιχεία του σύγχρονου τρόπου ζωής, που νομίζουμε ότι υπήρχαν από πάντα, έτσι νομίζουμε πως η θέση που έχουμε στην κοινωνία σήμερα, υπήρξε επίσης από πάντα.Ώρα της Γης 2010

Το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 20:30, οι Έλληνες, πρωταγωνιστούμε εκ νέου στην Ώρα της Γης σβήνοντας για μια ολόκληρη ώρα τα φώτα, , και δίνοντας το δικό μας στίγμα στην παγκόσμια μάχη κατά της αλλαγής του κλίματος.

Οι ηγέτες του κόσμου, μας απογοήτευσαν στην Κοπεγχάγη. Η ανθρωπότητα όμως δεν σταματά τον αγώνα. Η "Ώρα της Γης 2010" δίνει φωνή και δύναμη πίσω στον πολίτη και στις τοπικές κοινωνίες.Θετικά μηνύματα από τις Τουριστικές Εκθέσεις

Με θετικά μηνύματα για την αύξηση των μεμονωμένων τουριστών από Σερβία επέστρεψαν οι αποστολές των δήμων μας.

Τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΤ, όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΚΑΔΑΓ κ. Παπαγερούδης Αθανάσιος σε σχετική συνέντευξη που παραχώρησε στην Τουριστική Πύλη Strymonikos Online, δείχνουν30% αύξηση της ζήτησης για την Ελλάδα και μάλιστα σημαντικό ποσοστό εκ αυτών αφορά την περιοχή του Στρυμονικού κόλπου.