Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Αρχείο Εφημερίδας

Το Επαρχείο Λαγκαδά γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

 

Με πρωτοβουλία της Επάρχου Λαγκαδά κ. Πόπης Καλαϊτζή, στα πλαίσια της συστηματικής προσπάθειας του Επαρχείου για την ευαισθητοποίηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και ευρύτερα των πολιτών σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, το Επαρχείο Λαγκαδά, οργανώνει εκδήλωση στους κήπους του Επαρχείου Λαγκαδά, την Παρασκευή 4 Ιουνίου τις ώρες 10.00 με 12.00, σε συνεργασία με το 4ο Γραφείο Π.Ε., το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Π.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης και τη συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας- Βόλβης.Δείτε το σημερινό βίντεο από την εκπομπή Μένουμε Ελλάδα

Παρακολουθήστε το βίντεο που παίχτηκε σήμερα, στην εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα".Προβολή νέου βίντεο στο Μένουμε Ελλάδα

Ακόμη ένα βίντεο θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στη σημερινή εκπομπή του "Μένουμε Ελλάδα". Αυτό γνωστοποιήθηκε στον Strymonikos Online, σε επικοινωνία που είχαν μαζί μας, πριν από λίγο συντελεστές της εκπομπής.

Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά στον καναπέ σας, βάλτε ΝΕΤ και απολαύστε...

 Αυστρία - Ελλάδα με τρακτέρ αντίκες


Έξι Αυστριακοί κι ένας Έλληνας, ο Νίκος Μανωλάκος, ανέβηκαν σε τέσσερα τρακτέρ αντίκες και ξεκίνησαν το μακρινό ταξίδι από την Αυστρία μέχρι τη χώρα μας.

Με ταχύτητα 27 χιλιομέτρων την ώρα, θα διανύσουν συνολικά μία απόσταση περίπου 5.000 χιλιομέτρων, καλύπτοντας 120 με 180 χιλιόμετρα την ημέρα.

Το ταξίδι με τίτλο «Ανακαλύψτε το μύθο της Ελλάδας με τρακτέρ» ξεκίνησε στις 30 Απριλίου από τη μικρή αυστριακή κωμόπολη Poysdorf, που αποτελεί το πιο γνωστό κρασοχώρι της Αυστρίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 Ιουνίου.

Σκοπός του εγχειρήματος, που αποφασίστηκε το 2008, είναι να αναδειχτούν οι ελληνικές ομορφιές και να στηριχτεί ο ελληνικός τουρισμός, αφού όλα τα μέλη της αποστολής είναι φιλέλληνες."Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αλόγων & Ανθρώπων" Steve Stavros Vergis

 

 O Steve Stavros Vergis θα πραγματοποιήσει «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αλόγων & Ανθρώπων»  το Σαββατοκύριακο 19 – 20 Ιούνη 2010, στο Αγρόκτημα Ιππόκοσμος στα Βρασνά του Δήμου Αγίου Γεωργίου (70ο χιλ. της Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης- Καβάλας), υπό την διοργάνωση της Τουριστικής Πύλης Strymonikos Online.


Οδηγός Εναλλακτικού τουρισμού

 

Η Τουριστική Πύλη Strymonikos Online (www.strymonikos.net) δημιούργησε μια νέα ενότητα στο portal της, με γνώμονα την ανάγκη των τουριστών - επισκεπτών - παραθεριστών - κατοίκων της περιοχής, για εναλλακτικό τουρισμό!!!

 

Περιηγηθείτε στον Οδηγό Εναλλακτικού Τουρισμού και ανακαλύψτε μοναδικές δραστηριότητες με κοινό σημείο αναφοράς την Φύση.Νέο photo album στην ενότητα "Δρόμος των πηγών"

 

Η Τουριστική Πύλη Strymonikos Online (www.strymonikos.net)  σας παρουσιάζει και με εικόνες την Εναλλακτική διαδρομή "Δρόμος των Πηγών - Περιήγηση στα σοκάκια των Βρασνών".

 

Μια εικόνα χίλιες λέξεις και καλή περιήγηση!!!

 

 Γιατί μια κόκκινη λίστα με τα ψάρια;

 

Οι θάλασσες και οι ωκεανοί αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, το ίδιο και τα ψάρια που ζουν σε αυτές. Μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης και των τελευταίων ιχθυαποθεμάτων, η Greenpeace εκδίδει μία κόκκινη λίστα με τα ψάρια και τα θαλασσινά που κινδυνένουν περισσότερο διεθνώς. Η χρόνια υπεραλίευση σημαντικών εμπορικών ειδών, οι καταστροφικές και οι μη επιλεκτικές μέθοδοι αλιείας, αλλά και η καταστροφή των περιοχών αναπαραγωγής και ανάπτυξής τους, έχουν οδηγήσει πολλούς πληθυσμούς ψαριών και θαλασσινών στο χείλος της κατάρρευσης. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι οι θάλασσες αδειάζουν από ψάρια, ενώ δε γίνεται καμία ουσιαστική προσπάθεια για την προστασία τους!Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας

 

Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας: Ανακαλύψτε και προστατέψτε έναν μοναδικό πλούτο

 

Σάββατο, 22 Μαΐου 2010
 

 

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα προκαλεί σίγουρα  ανησυχία και προβληματισμό. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα  δύσκολο να αντιληφθούμε τον πραγματικό πλούτο της χώρας μας, τη φυσική μας κληρονομιά. Ωστόσο, κάποια άλλα νούμερα, πέραν των οικονομικών μεγεθών, αποδεικνύουν ότι η χώρα μας όντως διαθέτει έναν μοναδικό πλούτο, αρκεί εμείς να τον αντιληφθούμε ως τέτοιο.Καθαρίζουμε την Μεσόγειο

 

Η Τουριστική Πύλη Strymonikos Online (www.strymonikos.net) , για δεύτερη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Βρασνών και τον Δήμο Αγίου Γεωργίου διοργανώνουν Καθαρισμό της Ακτής "Νέα Βρασνά" με την Ενεργή Συμμετοχή των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Νέων Βρασνών την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010.

 

Ο Καθαρισμός της Ακτής "Νέα Βρασνά", πραγματοποιείται στα πλαίσια της εκστρατείας "Καθαρίστε την Μεσόγειο", του Δικτύου Μεσόγειος SOS, το οποίο συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του, συντονίζει την 15η πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών παράκτιων και άλλων φυσικών περιοχών, «ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2010» που θα πραγματοποιηθούν 1-31 Μαΐου 2010.

 Τα μουσεία Φιλίππων και Θάσου άνοιξαν και πάλι τις πύλες τους για το κοινό

 

της Μ. Κουζινοπούλου

 

Την ιστορία δύο σημαντικών αρχαίων κατοικήσεων, των Φιλίππων και της Θάσου, από τα προϊστορικά χρόνια και μέχρι τη βυζαντινή εποχή, αφηγούνται τα μουσεία των συγκεκριμένων περιοχών. Τα μουσεία Φιλίππων και Θάσου άνοιξαν και πάλι τις πύλες του για το κοινό στις αρχές Μαΐου, έπειτα από πολυετή "σιωπή".

 Απεργιακές κινητοποιήσεις - Κατάθεση υπομνήματος του Σωματείου Δασεργατών

Υπόμνημα με τα προβλήματα που βιώνει καθημερινά ο κλάδος τους, κατέθεσε στην Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης το σωματείο Δασεργατών Μακεδονίας-Θράκης-Θεσσαλίας.

Ταυτόχρονα κλείστηκε σχετικό ραντεβού στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τον Υφυπουργό Μωραϊτη Θάνο, στο οποίο ευελπιστούν θα συζητηθούν εκτενώς όλα τα ζητήματα που τους αφορούν.