Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Αρχείο Εφημερίδας

Συνέντευξη στον Μύθος FM

   "Η Κραυγής της Γης" ακούστηκε... στον αέρα της Θεσσαλονίκης.

   Στην εκπομπή της Ελένης Σκάρπου και της Αλεξάνδρας Πολιτάκη, στον Μύθος Fm 93,4 την Κυριακή 25/07/2010 φιλοξενήθηκε η εκστρατεία της Τουριστικής μας Πύλης "Κραυγή της Γης".

   Ο Αλέξης των Protect Earth και η Σοφία Τάζογλου του Strymonikos Online, συνομίλησαν με την Ελένη και την Αλεξάνδρα για περισσότερη από μισή ώρα, αναλύοντας την ιδέα, την δημιουργία, την εξέλιξη και τους μελλοντικούς στόχους της εκστρατείας.Κύρωση Σύμβασης Μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ο.Α.Σ.Θ.

 

Ξεκίνησε στις 27 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 04 Αυγούστου η διαβούλευση στην ιστοσελίδα www.opengov.gr, του σχέδιου νόμου που αφορά στην Οδική Ασφάλεια και άλλες διατάξεις.

Τα βασικά σημεία του σχεδίου νόμου είναι:

1. Σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας
2. Σύσταση Γενικής Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας
3. Εποπτεία και Βελτίωση του Θεσμού του Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων για την προσγωγή της Οδικής Ασφάλειας και την προστασία του περιβάλλοντος
4. Κύρωση Σύμβασης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΑΣΘ

Μπορείτε να υποβάλετε τις παρατηρήσεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις μέχρι την Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010.

Δείτε παρακάτω το άρθρο 16 που αναφέρεται στην Κύρωση Σύμβασης μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΑΣΘ.Βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της Επαρχίας Λαγκαδά

 
 Απο το Γραφείο Τύπου του Επαρχείου Λαγκαδά στάλθηκε στην Τουριστική Πύλη Strymonikos Online το παρακάτω Δελτιο Tύπου που αφορά την βελτίωση της συγκοινωνίας στο Επαρχείο Λαγκαδά. Είναι ένα πρόβλημα που έχει ταλαιπωρήσει χιλιάδες κόσμο και βιώνεται καθημερινά,απο κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής μας.
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
ΘΕΜΑ: Βελτίωση της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης της Επαρχίας Λαγκαδά
 
   Απόλυτα ικανοποιημένη δήλωσε η Έπαρχος Λαγκαδά κ. Πόπη Καλαϊτζή για την επικείμενη κύρωση της σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου, ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ, σύμφωνα με την οποία βελτιώνεται η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής της Επαρχίας Λαγκαδά. Η επικύρωση της υπογραφείσας από 08/04/2010 σύμβασης, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που έχει τεθεί σε διαβούλευση.


Παραδοσιακή Βραδιά στα Νέα Βρασνά

 

Μια βραδιά γεμάτη χορό και παράδοση θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα το βράδυ στον πεζόδρομο των Νέων Βρασνών, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι της περιοχής.

 

Ο Πολιτιστικός Συλλογος Νέων Βρασνών διοργανώνει την καθιερωμένη "Παραδοσιακή Βραδιά με Χορευτικά Συγκροτήματα", και φέτος θα μας παρουσιάσει την κατηγορία των νεανικών συγκροτημάτων".

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη και είμαστε σίγουροι ότι το Θεατράκι του πεζόδρομου θα φιλοξενήσει απόψε ένα παραδοσιακό γλέντι, με την ενεργή συμμετοχή των θεατών.Μειώστε την κατανάλωση του Ι.Χ. σας

   Ιδιαίτερα επίκαιρες είναι οι συμβουλές που εξέδωσε μόλις χθες το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) προς όλους του οδηγούς Ι.Χ. και δικύκλων.

   Με τις τιμές της αμόλυβδης να έχουν εδώ και μερικούς μήνες εκτοξευτεί στα ύψη και την κατάσταση των τελευταίων ημερών με τα πρατήρια καυσίμων να... στεγνώνουν το ένα μετά το άλλο, οι συμβουλές αυτές αποκτούν πλέον ένα διαφορετικό νόημα.

   Αν ακολουθήσει κανείς αυτές τις συμβουλές, μπορεί να έχει σημαντικό όφελος μηνιαίως...

   Οι 13 λοιπόν συμβουλές, μέσω των οποίων μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με το ΚΑΠΕ είναι:Άλλαξε συνήθειες...

   Αν όλοι οι άνθρωποι ζούσαν όπως εμείς στην Ελλάδα τότε θα χρειαζόμασταν όχι έναν αλλά τρεις πλανήτες για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Είναι ένας τρόπος ζωής που απειλεί το μέλλον του φυσικού μας περιβάλλοντος και εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

   Το WWF Ελλάς πιέζει το κράτος και τις επιχειρήσεις να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές ώστε ο τρόπος ζωής μας να καταστεί βιώσιμος και να χτίσουμε το μέλλον ώστε άνθρωποι και η φύση να ευημερούμε μέσα σε πλαίσια που επιτρέπουν την ανανέωση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του πλανήτη.

   Για όλα αυτά χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια!Κάρτα θορύβου για τα μηχανάκια

Αλλαγές στον τομέα της οδικής ασφάλειας, με τη σύσταση φορέων και ελεγκτικών μηχανισμών για τα ΚΤΕΟ, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Υποδομών στη Βουλή. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Εξπρές», μεταξύ των άλλων το νομοσχέδιο προβλέπει την έκδοση κάρτας θορύβου στα μηχανάκια. Επίσης, προβλέπει την παροχή κινήτρων για τη δημιουργία συνεργείων και πρατηρίων αερίων καυσίμων, προκειμένου να διαδοθεί και στη χώρα μας η υγραεριοκίνηση.Φωτοβολταικά: οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων από αγρότες

Στο πλαίσιο της επίτευξης του στόχου της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες για την υποβολή νέων αιτήσεων από αγρότες για μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, εγκατεστημένης ισχύος έως 100kW.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ,σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που στηρίζει τα αγροτικά εισοδήματα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και περιφερειακή ανάπτυξη.

Η κατά προτεραιότητα υποβολή αιτημάτων από επαγγελματίες αγρότες, προβλέπεται από το ν.3851/2010, σύμφωνα με τον οποίο θα μπορούν να εγκαταστήσουν σε εκτάσεις ιδιοκτησίας τους μονάδες ΑΠΕ, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα, ανεμογεννήτριες, βιομάζα, κ.ά.Strymonikos Online Newsletter

   Μια καινούρια δυνατότητα έχουν από σήμερα οι επισκέπτες της Τουριστικής Πύλης Strymonikoς Online.

   Πληκτρολογώντας απλά τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου, στο πεδίο newsletter-email, μπορείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις κάθε φορά που μια καινούρια ανάρτηση θα πραγματοποιείται.

   Εσείς θα μείνετε εκτός?Strymonikos Online Videos

   Μια καινούρια δυνατότητα έχουν από σήμερα οι επισκέπτες της Τουριστικής Πύλης Strymonikoς Online.

   Κάνοντας απλά ένα κλικ στην επιλογή Videos στο μενού μας, μπορείτε να δείτε όλα τα videos που έχουμε αναρτήσει στο κανάλι μας στο www.youtube.com και διαδραματίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Στρυμονικού Κόλπου.

   Εσείς θα μείνετε εκτός?

 Τρεις χιλιάδες κεραυνοί!!!

Σχεδόν κάθε καλοκαίρι τα περίφημα μπουρίνια κάνουν την εμφάνιση τους σε ολόκληρη την Ελλάδα και φυσικά στην περιοχή μας. Τις περισσότερες φορές είναι ευπρόσδεκτα, καθώς φέρνουν μαζί τους ανάσες δροσιάς που όλοι μας τις χρειαζόμαστε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αυτό που ζήσαμε όμως προχθές μάλλον ξεπερνά τα όρια της καλοκαιρινής καταιγίδας. Στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία είχαμε έντονες βροχοπτώσεις που διήρκησαν για πολλές ώρες, ενώ τα στοιχεία των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών πραγματικά δηλώνουν το μέγεθος του φαινομένου: Περισσότερα από 53 χιλιοστά νερού έπεσαν σε λιγότερο από 12 ώρες στην περιοχή του Αγίου Όρους, 25 χιλιοστά νερού στην περιοχή του Στρατωνίου.Δωρεάν στο Ίντερνετ η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

   Η Εφημερίδα της Κυβέρνησης, είναι πλέον διαθέσιμη, δωρεάν, σε όλους μας.

   Από σήμερα, σε εφαρμογή του νόμου 3861/2010 για το πρόγραμμα Διαύγει@, τα φύλλα της Εφημερίδας της Κυβερνήσης διατίθενται για ανάγνωση, αποθήκευση και εκτύπωση σε όλους όσοι το επιθυμούν.

   Το μόνο, λοιπόν, που αρκεί να κάνουμε είναι να πληκτρολογήσουμε τη διεύθυνση του Εθνικού Τυπογραφείου στον browser που χρησιμοποιούμε: www.et.gr