Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Αρχείο Εφημερίδας

Ανασκαφές στο λόφο "Καστά" στην Αμφίπολη

Στο λόφο «Καστά» στην Αμφίπολη, θα ξεκινήσουν εντός του Σεπτεμβρίου ανασκαφές, υπό την εποπτεία της ΚΗ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, για την αναζήτηση του τάφου της Ρωξάνης, γυναίκας του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και του 13χρονου γιου του, Αλέξανδρου του Δ.

Τις ανασκαφές θα ενισχύσει το τμήμα Τοπογραφίας του ΤΕΙ Σερρών και του καθηγητή Κωνσταντίνου Παπαθεοδώρου που με ειδική συσκευή θα σαρώσει ηλεκτρονικά τμήματα του ανασκαφικού χώρου, ώστε να βοηθήσει το έργο των αρχαιολόγων.Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ρεντίνας

Συνεδριάζει, την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 20:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ρεντίνας έπειτα από σχετική πρόσκληση που απέστειλε η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα. Τσακίρη Αναστασία στα μέλη του Συμβουλίου.

Την συνεδρίαση θα απασχολήσει μόλις ένα θέμα:Κρουστοφωνο - Κατασκήνωση στην Ασπροβάλτα

 

Τριήμερη εκδρομή με κρουστά για μικρούς και μεγάλους
3-5 Σεπτεμβρίου 2010
στο camping του Ε.Ο.Τ. της Ασπροβάλτας

Πληροφορίες:2310861874 (6-9μμ), 6944503542, 6944134525
Email:info@kroustophono.gr, ntheodoridis@kroustophono.grΑλλαγή στο ηλικιακό όριο εκλογιμότητας Δημοτικών Συμβούλων

Από την ηλικία των 18 και όχι των 21, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, θα έχουν όλοι το δικαίωμα να θέτουν υποψηφιότητα ως Δημοτικοί Σύμβουλοι στους νεοσύστατους Δήμους, όσοι το επιθυμούν.

Αυτό προκύπτει από εγκύκλιο για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που υπέγραψε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ι. Ραγκούσης.Αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Με μοναδικό κριτήριο το απολυτήριο Λυκείου, θα εισάγονται οι υποψήφιοι στα χαμηλής ζήτησης τμήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ από την επόμενη σχολική χρονιά;

Προς αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται πως προσανατολίζεται πλέον η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, πιστεύοντας πως έτσι θα αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που παρατηρήθηκε στα φετινά αποτελέσματα, να εισάγονται δηλαδή υποψήφιοι σε πολλά τμήματα περιφερειακών ΤΕΙ οι οποίοι έχουν πάρει μέρος στις εξετάσεις έχοντας δώσει λευκή ή σχεδόν λευκή κόλλα.Τελικός Τουρνουά Εγνατία 2010 (photos)

Πλούσιο ποδοσφαιρικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι θεατές της τελικής αναμέτρησης του 8ου ποδοσφαιρικού τουρνουά Εγνατία που οργάνωσε για μια ακόμη χρονιά η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης.

Στον τελικό, που διεξήχθη στο Δημοτικό Γήπεδο Αγίου Γεωργίου στην Ασπροβάλτα, αναμετρήθηκαν ΠΑΟΚ και Ηρακλής, με τους κυανόλευκους να κάνουν τελικά περίπατο, καθώς με ιδιαίτερη ευκολία επικράτησαν με 3-0 των αντιπάλων τους. Τα τέρματα σημείωσαν οι Χατζηλιάδης, Καρανδρέας και Τσίτας.Δύο Όψεις

Με το Graffiti έργο « Δύο Όψεις » είναι... ντυμένος από το πρωί της Κυριακής ο τοίχος του προβλήτα Λιμένος Σταυρού.

 
Οι δύο όψεις τους ίδιου... νομίσματος αναφέρονται στην Γη. Από τη μια πλευρά, η Γη ως όμορφη αλλά προβληματισμένη και επιτακτική κυρά, μας παρουσιάζει την πρόταση της για την σωτηρία της.
 
Από την άλλη μας δείχνει τις επιπτώσεις των πράξεων της ανθρωπότητας επάνω της. Καταφέραμε να την κάνουμε γκρίζα και θυμωμένη, ενώ έχουμε ακόμη την ευκαιρία να την χαιρόμαστε σαν οπτασία. 
 
Μέσω των δύο όψεων η γη μας εκλιπαρεί …να ακούσουμε την Κραυγή της και να την βοηθήσουμε!


8ο Τουρνουά ποδοσφαίρου Εγνατία

Με την με την διεξαγωγή του τελικού μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ - Ηρακλή ολοκληρώνεται, σήμερα το απόγευμα στις 18:00, το 8ο τουρνουά ποδοσφαίρου Εγνατία,  στο γήπεδο της Ασπροβάλτας.

Στο τουρνουά συμμετείχαν συνολικά οκτώ ομάδες, που χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Πιο συγκεκριμένα:

 

 Πολιτιστικό Καλοκαίρι Ρεντίνας 2010

  

   Δημοσιεύτηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων με τίτλο "Πολιτιστικός Καλοκαίρι 2010" του Δήμου Ρεντίνας και του Πνευματικού Αθλητικού Κέντρου Ρεντίνας.

 

   Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λεπτομερειακά τις εκδηλώσεις του Αυγούστου, ενώ ο Σεπτέμβριος αφιερώνεται στο θέατρο, καθώς έχουν ετοιμαστεί βραδιές θεάτρου για μικρούς και μεγάλους φίλους.

 Σήμερα η Χορωδία Μ.Α.Σ. ΑΕΤΟΣ στην Αμμουλιανή

 

 

Σήμερα το βράδυ στις 21.30 στο όμορφο νησί της Αμμουλιανής, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με την συμμετοχή των:

  • Μικτής Πολυφωνικής Χορωδίας του Δήμου Σταγείρου Ακάνθου
  • Μικτής Τετράφωνης Χορωδίας Μ.Α.Σ. «ΑΕΤΟΣ» Άνω Σταυρού

οι οποίοι και θα συνοδέψουν την Ορχήστρας του Μανώλη Ανδρουλάκη.

Με την Διεύθυνση του Μαέστρου Καραμάνη Σταύρου, είμαστε σίγουροι ότι η Συναυλία θα είναι υπέροχη, όπως ήταν εξάλλου κοινά ομολογουμένως αυτή της Δευτέρας στο θεατράκι του Σταυρού!!!Μάθημα με Laptop από το Σεπτέμβρη στα Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία

Μαθήματα με τη χρήση laptops θα παρακολουθούν οι μαθητές των 800 ολοήμερων δημοτικών σχολείων, που επιλέχθησαν για να εφαρμόσουν το νέο πρόγραμμα "Ψηφιακό σχολείο" του Υπουργείου Παιδείας. Τα σχολεία αυτά θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν 10 φορητούς ηλεκτρονικούς (laptops) το καθένα.

O εξοπλισμός των ολοήμερων σχολείων, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης «Πρόγραμμα πιλοτικής εισαγωγής ηλεκτρονικών υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε δημοτικά σχολεία για μία ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία».Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Γεωργίου

 

Συνεδριάζει, την Τρίτη 10 Μαρτίου 2010 και ώρα 20:00 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγίου Γεωργίου έπειτα από σχετική πρόσκληση που απέστειλε η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα. Ευθυμίου Έλλη στα μέλη του Συμβουλίου.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τα 112 παρακάτω θέματα, εκ των οποίων τα πρώτα 94 αφορούν αιτήσεις πολιτών λόγω διορθωτικών πράξεων στα σχέδια πόλης Ασπροβάλτας και Νέων Βρασνών. Τα υπόλοιπα θέματα είναι τα εξής:

95. Έγκριση έκθεσης διαχειριστικού ελέγχου ΚΕΚΑΔΑΓ οικονομικού έτους 2009. (Εισηγητής Πρόεδρος ΚΕΚΑΔΑΓ)