Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Αρχείο Εφημερίδας

Σε δημόσια διαβούλευση οι Ζώνες Ειδικής Προστασίας

 

Σε δημόσια διαβούλευση, στο www.opengov.gr, έως και την Πέμπτη 04 Νοεμβρίου αναρτήθηκε το σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης «Καθορισμός Μέτρων Ειδικής Προστασίας, Διατήρησης και Αποκατάστασης των Ειδών και των Ενδιαιτημάτων/ Οικοτόπων της Άγριας Ορνιθοπανίδας στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ)», στις οποίες έχουν ενταχθεί η Λίμνη Βόλβη και τα Μακεδονικά Τέμπη.

 Με την εν λόγω απόφαση, επιδιώκεται η λήψη μέτρων προστασίας, διατήρησης και αποκατάστασης των ειδών και των οικοτόπων (ενδιαιτημάτων) της άγριας ορνιθοπανίδας στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ), με τη θέσπιση ειδικών μέτρων, όρων, διαδικασιών και παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην αποτελεσματική προστασία, διατήρηση και διαχείρισή τους.Hμερίδα «Οικολογική ποιότητα και διαχείριση υδάτων σε επίπεδο λεκάνης απορροής: ειδικές περιπτώσεις μελέτης»

 

«Οικολογική ποιότητα και διαχείριση υδάτων σε επίπεδο λεκάνης απορροής: ειδικές περιπτώσεις μελέτης» είναι το θέμα της Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 20 Οκτωβρίου,  στο Αμφιθέατρο του Μετεωροσκοπείου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.
 
 
Σκοπός της Ημερίδας ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μελέτης των λεκανών απορροής Αλμωπαίου, Βόλβης, Δοϊράνης, Μαυρονερίου και Σοφαδίτη με θέμα την Οικολογική Ποιότητα Υδάτων. Οι μελέτες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) των Τμημάτων Βιολογίας, Γεωλογίας και Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. «Οικολογική ποιότητα και διαχείριση υδάτων σε επίπεδο λεκάνης απορροής». Στις εργασίες της Ημερίδας συμμετείχαν και παρουσίασαν εργασίες οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, τους οποίους επέβλεψαν μέλη ΔΕΠ του Α.Π.Θ. και ερευνητές Ινστιτούτων (Δ.Π.Μ.Σ.).


Ενημέρωση για εκπαιδευτικά προγράμματα του Κ.Ε.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης

 

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Ανατολικής Θεσσαλονίκης προσκαλεί όλους τους κατοίκους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στα νέα του τμήματα περί α) Τουρισμός και β) Πολιτιστικός Τουρισμός - Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού.

 

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Ανατολικής Θεσσαλονίκης αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα για ενηλίκους. Αιτήσεις μπορούν να υποβάλουν τα μέλη σας που έχουν την κατοικία τους σε περιοχή που ανήκει στην Ανατολική πλευρά του νομού Θεσσαλονίκης (βλ. κατάλογο δήμων της περιοχής ευθύνης μας στη συνέχεια). Ο χώρος υλοποίησης των προγραμμάτων είναι συνήθως αίθουσες που ανήκουν σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.Επιχορήγηση 10 εκατ. ευρώ στους αγρότες για τη σωτηρία της Λίμνης Κορώνειας

 

Δέκα εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν από την ΕΕ για τη σωτηρία της λίμνης Κορώνειας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία».

 

Συγκεκριμένα θα δοθούν στους αγρότες του Λαγκαδά για να αντικαταστήσουν τα λιπάσματα και τα αρδευτικά συστήματα στα χωράφια γύρω από τη λίμνη.

 

Από την πλευρά τους, οι επιστήμονες τονίζουν ότι «μόνο αυτό δεν φτάνει».

 

Οι ενδιαφερόμενοι αγρότες θα μπορούν για ένα μήνα περίπου, μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, να καταθέσουν αιτήσεις στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

 

Οι περιοχές παρέμβασης είναι:Παράταση Υποβολής Δικαιολογητικών για την Λειτουργική Τακτοποίηση

 

Μετά την συνάντηση του προεδρείου της  Συνομοσπονδίας  Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων Διαμερισμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.) που πραγματοποιήθηκε στις 6-7-2010 με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδη, ένα από τα θέματα που του τέθηκαν στο υπόμνημα το οποίο του κατατέθηκε, ήταν και η αποδοχή των εκπρόθεσμων δικαιολογητικών για την λειτουργική τακτοποίηση.

 

Ο Υφυπουργός είχε αποδεχθεί τότε το αίτημα της Συνομοσπονδίας και σε συνέχεια αυτού έστειλε το υπ. αρίθμ. 11665 22/9/2010 επείγον εξερχόμενο και ενημερώνει για την δημοσίευση του ΦΕΚ 161/Α/20.9.2010 (νόμος 3878) στον οποίο αναφέρεται στο άρθρο 25 ότι παρατείνεται ο χρόνος υποβολής των δικαιολογητικών σε 2 μήνες από την δημοσίευση του, δηλαδή μέχρι τις 20-11-2010.