Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Αρχείο Εφημερίδας

Ορκωμοσία Δημάρχου, Δημοτικού & Τοπικών Συμβουλίων Δήμου Βόλβης

 
Παρουσία πλήθους δημοτών πραγματοποιήθηκε εχθές το πρωί η Ορκωμοσία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Γαλαμάτη και των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων του νεοσύστατου Δήμου Βόλβης, από τον Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη.
 
Στην τελετή παρέστησαν ο Ταξίαρχος Ρεντίνας κ. Βερίγος, ο Επιθεωρητής του Πυροσβεστικού Σώματος Βορείου


Η Αναγέννηση της Κορώνειας

 

Σημεία ζωής εμφανίζει η Κορώνεια, για πρώτη φορά μετά δύο δεκαετίες διαρκούς υποβάθμισης που είχαν φέρει τα νερά της στο σημείο μηδέν.
 
Τα πρώτα έργα για την αποκατάσταση της λίμνης έχουν αρχίσει να αποδίδουν και, όπως δείχνουν οι νέες έρευνες, τα υδάτινος όγκος της έχει επιστρέψει σε ποσοστό που αγγίζει το 40%.
 
Τα δεδομένα είναι αρκετά ενθαρρυντικά, πιο ικανοποιητική όμως είναι η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η περιοχή.

Αν και υπολείπεται ακόμα αρκετά από αυτό που ήταν στο παρελθόν, η Κορώνεια θυμίζει ξανά λίμνη και όχι... κρανίου τόπο, όπως πριν από τρία χρόνια, όταν οι σοκαριστικές εικόνες από τα νεκρά πτηνά στον στεγνό πυθμένα της έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Οπως έδειξαν οι τελευταίες μετρήσεις που έγιναν από τους επιστήμονες του Διαβαλκανικού Κέντρου Περιβάλλοντος, το βάθος της λίμνης ανέρχεται πλέον στα 1,62 μέτρα.Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Μουσικής Σχολής Αγίου Γεωργίου

 

Την Κυριακή 19-12-10 στις 18.30 θα πραγματοποιηθεί η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Μουσικής Σχολής  Δήμου Αγίου Γεωργίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Αγίου Γεωργίου.

Στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία θα πάρουν μέρος τα εξής τμήματα - χορωδίες της Μουσικής Σχολής Αγίου Γεωργίου :

  1. Τα τμήματα της Μουσικής Προπαιδείας
  2. Η Παιδική Χορωδία
  3. Το Πολυφωνικό Σύνολο
  4. Η Γυναικεία - Νεανική Χορωδία της Μουσικής Σχολής σε σύμπραξη με την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου "Μέγας Αλέξανδρος" Σταυρού

Φιλοξενούμενοι στην Χριστουγεννιάτικη Συναυλία,οι οποίοι θα μας τιμήσουν με την παρουσίαση τους είναι οι:

  1. Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Γρίβας
  2. Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πολυπέτρου.


Διαμαρτυρία για τον ρητό αποκλεισμό των Ενοικιαζομένων Δωματίων από τις διατάξεις του σχεδίου του νέου αναπτυξιακού νόμου

 

Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.Ε.                                                                                              ΑΘΗΝΑ 15-12-2010
ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ                                                           ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 1043
ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΤΗΛ.210-6422418, ΦΑΞ.210-6429725.
ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΙΓΙΝΗΤΟΥ 7, Τ.Κ. 11528 ΙΛΙΣΙΑ.
 
Προς: Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.
Υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Υφυπουργοί κ.κ. Ντίνος Ρόβλιας, Παναγιώτης Ρήγας.
 
Θέμα: Εξαίρεση κλάδου Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων
από το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο.


Κυνήγι Θησαυρού

 

Δείτε  την ταινία-ντοκυμανταίρ “Κυνήγι θησαυρού ” με την πολεμική ατμόσφαιρα στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής τη δεκαετία ’90 και τη νίκη των κατοίκων.(Μετά την 1 ώρα 17 λ. εξηγεί επαρκέστατα τι σημαίνει αυτή η “επένδυση” για τον τόπο).

*”Κυνήγι θησαυρού”: http://video.google.com/videoplay?docid=2826516547295546024#Το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητος για το χρυσό της Χαλκιδικής

 

Από http://www.antigold.gr/blog

Ο χρυσός της Χαλκιδικής έχει απασχολήσει επανειλημμένως το Επιμελητήριο λόγω των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργεί σήμερα στο Δίκαιο και την Επιστήμη της Βιωσιμότητας, η επιχειρούμενη εξόρυξη των εναπομεινάντων κοιτασμάτων του, από επίμονους χρυσοθήρες.
 
Απο τη φύση της η εξορυκτική δραστηριότης έχει εγγενή προβλήματα βιωσιμότητας, αλλά η επιχειρούμενη σήμερα εξόρυξη ελάχιστων καταλοίπων αρχαίας δραστηριότητας στην περιοχή καταλήγει στην εφαρμογή μεθόδων καταδήλως καταστροφικών για το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της.
 
Οι επίδοξοι και επίμονοι χρυσοθήρες δεν διστάζουν σήμερα να εξαφανίσουν δάση και να καθαιρέσουν ολόκληρα βουνά για την απόκτηση ολίγων ψηγμάτων χρυσού και μάλιστα με διαδικασία που επαυξάνει την περιβαλλοντική καταστροφή.
 
Είναι πρόσφατη η ιστορία της δηλητηριώδους “κυανώσεως” που απετράπη με πολλούς αγώνες και θυσίες.


Περί προσχηματικών διαβουλεύσεων και ειλημμένων αποφάσεων

 

Από http://www.antigold.gr/blog


Για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Επενδυτικού Σχεδίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Β. Χαλκιδική, το ΥΠΕΚΑ αποφάσισε για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία να τηρήσει απαρεγκλίτως τις προθεσμίες που θέτει ο νόμος για τις γνωμοδοτήσεις των τοπικών οργάνων Αυτοδιοίκησης. Παρέβλεψε ως ασήμαντη λεπτομέρεια το γεγονός ότι είχαμε Αυτοδιοικητικές Εκλογές και ότι, μέχρι την 1η Ιανουαρίου που θα αναλάβουν οι νέες αρχές, τα απερχόμενα Συμβούλια έχουν δικαίωμα να συνεδριάζουν μόνο για θέματα “έκτακτης κι απρόβλεπτης ανάγκης”. Έτσι το ΥΠΕΚΑ απαιτεί από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χαλκιδικής να γνωμοδοτήσει αυτό – και όχι τα νέα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια που θα εγκατασταθούν σε λιγότερο από ένα μήνα – για ένα κολοσσιαίο και τουλάχιστον αμφιλεγόμενο έργο που θα αλλάξει τη μορφή της Β.Χαλκιδικής. Τόση προσήλωση στο γράμμα του νόμου πια;

Και ενώ το Νομαρχιακό Συμβούλιο του κ. Ζωγράφου έχει προγραμματίσει να συνεδριάσει στις 10 Δεκεμβρίου για να γνωμοδοτήσει (θετικά βεβαίως) γι’αυτό το θέμα, η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας κα Καραβασίλη ξεκίνησε μια διαδικασία “διαβούλευσης” η οποία, παραδόξως, προβλέπεται να διεξαχθεί ΜΕΤΑ τη γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου!"Χρυσή” κόλαση στη Βόρεια Χαλκιδική

 

Από http://giorgossarris.blogspot.com

Η εξόρυξη χρυσού δεν είναι μια αθώα υπόθεση με χρυσοθήρες που πλένουν κόκκους χρυσού με καθαρό ποταμίσιο νεράκι όπως νομίζουν κάποιοι που δεν ξέρουν.

 Η περιεκτικότητα των κοιτασμάτων σε χρυσό πια, είναι της τάξης του 0,5 γρ/τόνο έως 12γρ/τόνο μεταλλεύματος!
Αυτό σημαίνει ότι για 1 τόνο χρυσού χρειάζονται 6,5 εκατομμύρια τόνοι μεταλλεύματος!!!Δηλαδή πόσο βουνό; Πόση ζωή; Πόσα ποτάμια και υπόγειες πηγές;Πόσα νεκρά ζώα και κατεστραμμένοι βιότοποι;Και βέβαια πόσα άρρωστα δικά μας παιδιά;

Γιατί άραγε όλο και πιο πολλοί μιλούν για τρομερό έγκλημα εναντίον της Χαλκιδικής;


2ο Φιλικό Enduro Στρυμονικού Κόλπου

 
O Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Στρυμονικού Κόλπου “ΟΜΑΣΚ” διοργανώνει το 2ο Φιλικό Enduro Στρυμονικού κόλπου την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 10:30 στον Σταυρό Θεσσαλονίκης.
 
Μία εκδήλωση τρίωρης περιήγησης στα τοπικά βουνά με καλεσμένους Συλλόγους των περιχώρων αλλά και όλους τους λάτρεις του σπορ (ατομικές συμμετοχές).

Σημείο εκκίνησης έχει οριστεί το Λιμάνι Σταυρού και η τιμή της συμμετοχής είναι 25 ευρώ και περιλαμβάνει :
 
- Την τρίωρη περιήγηση με Enduro
- Πλήρες μενού σε παραλιακό εστιατόριο


Συγκέντρωση Μεταχειρισμένων Παιχνιδιών

 
Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή των παιδιών και των δώρων.
Ο Άγιος Βασίλης θα έρθει και φέτος στα δικά μας παιδιά. Σε κάποια άλλα όμως … Θα τα καταφέρει άραγε?
 
Ελάτε να τον βοηθήσουμε όλοι μαζί.
 
Χαρίστε τα μεταχειρισμένα παιχνίδια των μικρών σας αγγέλων και προσφέρεται Χαρά στα Αγγελούδια της «Στοργής» και τις οικογένειές τους. Τα παιχνίδια θα διατεθούν προς πώληση στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι του Επαρχείου Λαγκαδά στις 12/12, και στην συνέχεια με την μορφή οικονομικής ενίσχυσης στον Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών "Στοργή" για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες,προκειμένου να δημιουργηθεί ο Ξενώνας Φιλοξενίας των οικογενειών τους στη Βόρεια Ελλάδα.
 
Η συγκέντρωση των μεταχειρισμένων παιχνιδιών ξεκινάει την
Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου έως την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου.


Χριστουγεννιάτικο Παζάρι Επαρχείου Λαγκαδά 2010

 

"Για τέταρτη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία της Επάρχου Λαγκαδά, κ. Πόπης Καλαϊτζή θα διεξαχθεί το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι για την στήριξη του έργου της ΣΤΟΡΓΗΣ. Η εθελοντική προσφορά αγάπης των κατοίκων της Επαρχίας Λαγκαδά στις προηγούμενες διοργανώσεις συνεχίζει να στηρίζει και να εμψυχώνει όλους όσους αγωνίζονται να κανουν πραγματικότητα τον απολύτως απαραίτητο για τη Βόρεια Ελλάδα Ξενώνα Φιλοξενίας των οικογενειών των παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες. Και φέτος το Επαρχείο Λαγκαδά συνεχίζει την εθελοντική προσφορά αγάπης.


Πιο συγκεκριμένα, το Επαρχείο Λαγκαδά στις 12 Δεκεμβρίου 2010 θα ανοίξει τους χώρους του διοργανώνοντας το Τέταρτο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, με τη συμμετοχή σχολείων κάθε βαθμίδας, Πολιτιστικών Συλλόγων, διαφόρων άλλων φορέων της επαρχίας Λαγκαδά και εθελοντών, καθώς επιθυμεί να προσφέρει για άλλη μια φορά ένα ζεστό χαμόγελο στις ψυχές των παιδιών που χρειάζονται την έμπρακτη βοήθειά μας για να συνεχίσουν τον καθημερινό αγώνα τους για την ίδια τη ζωή.