Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Αρχείο Εφημερίδας

Επιστολή διαμαρτυρίας 1ου Νηπιαγωγείου Παραλίας Σταυρού

Επιστολή με την οποία εκφράζουν την οργή και την αγανάκτηση τους για την πρόταση συγχώνευσης του 1/θ νηπιαγωγείου Παραλίας Σταυρού με το μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Άνω Σταυρού, απέστειλε στον Strymonikos Online, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:Μαθήματα κεραμικής τέχνης

 

Μαθήματα κεραμικής τέχνης για ενήλικες θα παραδίνονται κάθε εβδομάδα στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Σταυρού, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του Μ.Α.Σ. "ΑΕΤΟΣ". Έναρξη μαθημάτων την Πέμπτη 17/2/11 και ώρα 20:00.


Πληροφορίες κι εγγραφές καθημερινά στο "Πολιτιστικό στέκι" ή στο τηλ. : 6946237068Όχι στο κλείσιμο των σχολείων - Όχι στο μαρασμό της Επαρχίας Λαγκαδά - Ίδρυση τώρα Νέων σχολείων!

 

Με έγγραφό του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιφέρειας Λαγκαδά δηλώνει την αντίθεση του στις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολείων.  Σας παρουσιάζουμε μέρος του σχετικού εγγράφου προς ενημέρωσή σας :

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Π.Ε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ                                                                                                                  Email:syllogosl@yahoo.gr                                                   

                                                                                                                                                                                

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ –ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΡΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ-ΙΔΡΥΣΗ ΤΩΡΑ ΝΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

 

Δεν έφταναν οι περικοπές ως και 60% στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων με αποτέλεσμα τα περισσότερα να χρωστούν ακόμη και το πετρέλαιο θέρμανσης.Το Δ.Σ του Δήμου Βόλβης απορρίπτει ομόφωνα τις συγχωνεύσεις- καταργήσεις σχολικών μονάδων!

 

Με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης, απορρίπτει ομόφωνα οποιαδήποτε συνένωση, συγχώνευση ή κατάργηση σχολικών μονάδων στα όρια του δήμου Βόλβης, επικαλούμενο κοινωνικούς, πληθυσμιακούς και εκπαιδευτικούς λόγους.

Παράλληλα επικρίνει το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, ότι προχωρεί τις διαδικασίες συγχώνευσης, με διαβουλεύσεις-εξπρές, χωρίς να ζητήσει πρώτα την άποψη των –καθ’ ύλιν αρμόδιων- δήμων, ενώ παράλληλα... προδικάζει το αποτέλεσμα, καθώς ανακοινώνει μέσω των διευθύνσεων Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης, λίστες με τις σχολικές μονάδες που συγχωνεύονται ή καταργούνται, προκαλώντας αδικαιολόγητη αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, εν μέσω της σχολικής περιόδου.Κραυγή αγωνίας των γονέων του Δημοτικού Σχολείου Νέων Βρασνών!

Το κείμενο που ακολουθεί εκφράζει την αγωνία των γονέων του Δημοτικού Σχολείου Νέων Βρασνών και μοιράστηκε σε έκτακτη συγκέντρωση σήμερα 18-02-2011 στο Δημοτικό σχολείο Ν.Βρασνών, ενώ στάλθηκε και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Δυτικής Θεσσαλονίκης:

Σύμφωνα με την αιφνιδιαστική διαβούλευση από το Υπουργείο Παιδείας δια βίου μάθησης και Θρησκευμάτων, σχετικά με τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας, όσον αφορά το κλείσιμο του Σχολείου και την μεταφορά του σε διπλανό χωριό.


Ποιά Σχολεία συγχωνεύονται στην Επαρχία Λαγκαδά - Τί προβλέπει το σχέδιο!

 

Πάνω από 50 σχολεία προτείνεται να συγχωνευτούν στο νομό Θεσσαλονίκης, από τον Ασκό μέχρι και τη Λακκιά. Ηδη έχουν ξεκινήσει οι επαφές των στελεχών της εκπαίδευσης με τους τοπικούς φορείς για να διαμορφωθεί το «πακέτο» των τελικών εισηγήσεων, που θα αποσταλούν στο υπουργείο Παιδείας.

Επί... ποδός βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι καλούν τους γονείς και τους δημάρχους να μη συναινέσουν σε οποιαδήποτε προσπάθεια κατάργησης σχολικών μονάδων.
Στην τελική... ευθεία έχει μπει η διαδικασία της διαβούλευσης για τη διαμόρφωση των εισηγήσεων των στελεχών της εκπαίδευσης για τις συνενώσεις - ιδρύσεις σχολικών μονάδων.Μεταλλεία και Μεταλλουργία Χρυσού: Εργαλεία Ανάπτυξης ή Θανάσιμη Απειλή για το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ
Κυριακή 13 Φεβρουαρίου, 11 πμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας

«Μεταλλεία και Μεταλλουργία Χρυσού: Εργαλεία Ανάπτυξης ή Θανάσιμη Απειλή για το Περιβάλλον και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη;»

 

ΠρόγραμμαΚοπή πίτας Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας - Βρασνών

 

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας - Βρασνών σας προσκαλούν την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου στην εκδήλωση για την Κοπή της Πίτας του σωματείου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου στην Ασπροβάλτα, (πάνω απο το Κέντρο Πληροφόρησης για την Παράκτια Ζώνη του Στρυμονικού Κόλπου και του Κόλπου της Ιερισσού), στις 11.00 το πρωί.Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας - Βόλβης για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων!

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων (ημέρα υπογραφής της σύμβασης για τους υγροτόπους στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν), ο Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας-Βόλβης πραγματοποίησε στις 2 Φεβρουαρίου:

 1) Συνάντηση με το Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Λαγκαδά.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Λαγκαδά.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Αναστασιάδης, αντιδήμαρχοι της Δημοτικής Αρχής, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Λαγκαδά, η Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας-Βόλβης κ. Δήμητρα Μπόμπορη, μαζί με στελέχη του Φορέα, με σκοπό να συζητηθούν τα μείζονα περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής του Δήμου Λαγκαδά.Η ΔΕΗ δίνει τη δυνατότητα online καταχώρησης των ενδείξεων του μετρητή!

 

Τη δυνατότητα της online καταχώρησης των ενδείξεων του μετρητή ξεκίνησε να προσφέρει η ΔΕΗ. Με αυτό τον τρόπο ο δίμηνος λογαριασμός θα έρχεται βάσει της πραγματικής κατανάλωσης και όχι με τις κατ’ εκτίμηση καταναλώσεις – το γνωστό «έναντι».

Θα μπορείτε, δηλαδή, να λαμβάνετε πάντοτε εκκαθαριστικό λογαριασμό αντί για έναντι.

Πιο συγκεκριμένα, στους συνήθεις πελάτες Χαμηλής Τάσης (οικίες, καταστήματα, μικρές επιχειρήσεις, κλπ) η ΔΕΗ εφαρμόζει διμηνιαία έκδοση λογαριασμών. Ο λογαριασμός του πρώτου διμήνου εκδίδεται χωρίς καταμέτρηση, με κατ’ εκτίμηση καταναλώσεις («έναντι»).Επιστολή Δημάρχου Βόλβης προς την Υπουργού Παιδείας για την Δημόσια Διαβούλευση για Συνενώσεις – Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων

 

Σας παρουσιάζουμε την σχετική Επιστολή του Δημάρχου Βόλβης κ. Γαλαμάτη Δημήτρη:

si.jpg

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣΔιαμαρτυρία Συλλόγων - Σωματείων Δήμου Βόλβης στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου για τα 5,00 ευρώ!

 

Η Συντοντιστική Επιτροπή των Σωματείων Δασεργατών, Λιμενεργατών, οι Σύλλογοι Επαγγελματιών Σταυρού και Ενοικιαζομένων Δωματίων Σταυρού σας Καλούν σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας την Δευτέρα 7 Φλεβάρη 2011 στο Κέντρο Υγείας Μαδύτου στις 08.00 το πρωί.

Σας παρουσιάζουμε μέρος της σχετικής τους ανακοίνωσης - κάλεσμα:

 

Καλούνται όλοι οι Δημότες του Δήμου Βόλβης, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, να λάβουν μαζικά μέρος για να διαμαρτυρηθούμε για το χαράτσι των 5,00 ευρώ που έχει μπεί στα νοσοκομεία και στα Κέντρα υγείας αλλά και την πληρωμή όλων των εξετάσεων που κάνουν οι ασθενείς.

Οι εξελίξεις στον τομέα της Υγείας είναι ραγδαίες. Στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης εμπορευματοποίηση της Υγείας - Πρόνοιας. Η λειτουργία των νοσοκομείων με έσοδα και κέρδη.