Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Αρχείο Εφημερίδας

Συναυλία Βασίλη Λέκκα στο Βήμα του Απ. Παύλου!!!

Την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο Βήμα του Απόστολου Παύλου στην Απολλωνία, θα πραγματοποιηθεί μια μαγική συναυλία του μοναδικού Βασίλη Λέκκα με τις Χορωδίες της Μουσικής Σχολής Δ.Ε. Ρεντίνας δήμου Βόλβης και Σταγείρων – Ακάνθου δήμου Αριστοτέλη.
 
Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21.00 υπό την διεύθυνση του μαέστρου Καραμάνη Σταύρου, την κιθάρα του Μανώλη Ανδρουλιδάκη, το μπουζούκι του Σταύρου Σαββίδη, το πιάνο του Γιάννη Φιλιππουπολίτη και το μπάσο του Λεωνίδα Κυρίδη.
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
 
Η συναυλία εντάσσεται στο θερινό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του δήμου Βόλβης και διοργανώνεται από τον δήμο Βόλβης, με τη συνδρομή της τοπικής κοινότητας Απολλωνίας, του «Α.Σ. Απόλλων» και του εκκλησιαστικού συμβουλίου Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.
 
Απλά ταξιδέψτε μαζί τους  !!!


Επίσημη παρουσίαση του t-shirt της νέας καμπάνιας «Το Κάνω….»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, το κέντρο υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων «Όασις» και η υπεύθυνη επικοινωνίας και εθελοντισμού της «Όασις» γιατρός Πόπη Καλαιτζή διοργανώνουν την επίσημη παρουσίαση του t-shirt, της νέας καμπάνιας «Το Κάνω….» που έχει δημιουργήσει ο σχεδιαστής και εθελοντής του κέντρου, Βασίλης Ζούλιας, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011, στο bar restaurant “Omilos”.
 
Τα έσοδα από την πώληση των t-shirt θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για τις ανάγκες της καμπάνιας «Το Κάνω…. Γιατί Με Νοιάζει» Γίνε Μέρος Της Λύσης Και Εθελοντής Της Όασις.
 
Ο γνωστός έλληνας designer θα παρουσιάσει ο ίδιος τη σειρά γυναικείων t-shirtπου εμπνεύστηκε και σχεδίασε για την νέα καμπάνια της «Όασις» από την Παρασκευή 1η Ιουλίου 2011 θα πωλούνται στο πολυκατάστημα Notos Galleries (Στοά Χιρς).
 
Η καμπάνια «ΤΟ ΚΑΝΩ», υπεύθυνη της οποίας είναι η Πόπη Καλαιτζή, στοχεύει στην αλλαγή της εικόνας του εθελοντισμού και στην προσέγγιση των ενεργών πολιτών.


Επιστολή Διαμαρτυρίας για την επιλογή ξένης γλώσσας στα σχολεία

Ο Σύλλογος Γονέων/Κηδεμόνων και ο Σύλλογος διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Ασπροβάλτας, ο Σύλλογος Γονέων/κηδεμόνων και ο Σύλλογος διδασκόντων Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Αγίου Γεωργίου, συνυπογράφουμε την παρούσα επιστολή διαμαρτυρίας, σχετικά με τη 62780/Γ2/2-6-11 Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Σύμφωνα με την παραπάνω Υ.Α ορίζεται μία ως δεύτερη ξένη γλώσσα στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, αυτή για την οποία υπάρχει οργανική θέση καθηγητή ή στη περίπτωση που υπάρχουν δύο οργανικές θέσεις, αυτή που έχει μεγαλύτερο αριθμό μαθητών.Ενημέρωση για την Καμπάνια "ΤΟ ΚΑΝΩ.." Γίνε Μέρος Της Λύσης και Εθελοντής της Όασις

 

Με πρωτοβουλία της υπεύθυνης εθελοντισμού και επικοινωνίας της ΟΑΣΙΣ, ιατρού, κας Πόπης Καλαϊτζή, η καμπάνια «ΤΟ ΚΑΝΩ….» Γίνε Μέρος Της Λύσης και Εθελοντής της Όασις και σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος - Παράρτημα Θεσσαλονίκης, θα βρίσκονται με τους εθελοντές τους και πρώην εξαρτημένους την Παρασκευή 17 Ιουνίου από τις 09:00 πμ. έως τις 20:00, επί των οδών Ικτίνου με Τσιμισκή, με εδικά διαμορφωμένα stands.

Στόχος της προσπάθειας αυτής είναι η προσέλκυση νέων εθελοντών για την επίτευξη του έργου της «Όασις», όπως επίσης η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου κατά των εξαρτήσεων από το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια αλλά και το διαδίκτυο.Ποδηλατάδα Σταυρός - Μακεδονικά Τέμπη

 Η Τουριστική Πύλη Strymonikos Online (www.strymonikos.net), με την βοήθεια της εταιρείας Ενοικίασης Ποδηλάτων "Τσουραλάκης", σας παρουσιάζει την Ποδηλατική διαδρομή "Σταυρός - Μακεδονικά Τέμπη".

Νοικιάστε ένα ποδήλατο ή πάρτε το δικό σας και απολαύστε την ...

 Μικτή Χορωδία Μουσικής Σχολής Δ.Ε. Ρεντίνας δήμου Βόλβης!

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Δ.Ε. ΡΕΝΤΙΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ

 ΤΗΝ ΜΙΚΤΗ ΤΕΤΡΑΦΩΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ

ΜΕ ΜΑΕΣΤΡΟ

ΤΟΝ

 Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΣΤΑΥΡΟ.

 

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΒΕΣ

ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

 ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ

  46 ΧΟΡΩΔΟΥΣ

(18 ΑΝΔΡΕΣ &  28 ΓΥΝΑΙΚΕΣ).Φιλικό Τουρνουά με Scooter και παπάκια στον Σταυρό - Κυριακή 19 Ιούνη!

 

Ένα πρωτότυπο φιλικό τουρνουά με Scooter και παπάκια περιμένει τους λάτρεις τους, την Κυριακή 19 Ιούνη απο τις 17.30 έως τις 20.30 στον Σταυρό Θεσσαλονίκης.

Η Τeam Prowheels σας προσκαλεί στην πίστα Καρτ Imola στην είσοδο του Σταυρού, για να συμμετάσχετε και να παρακολουθήσετε το 1ο Φιλικό Τουρνουά με Scooter και παπάκια.
 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αναβάτες scooter ή πάπιας.
 
Απαραίτητος εξοπλισμός είναι το προστατευτικό κράνος. Σε περίπτωση που δεν διαθέτετε, θα σας το χορηγήσει η πίστα.
 
Ο αγώνας θα αποτελείται από :
  •  Χρονομετρημένους γύρους
  •  γύρους Διάκρισης.


Ποδηλατοπορεία στα Νέα Βρασνά και την Ασπροβάλτα!!

Πρόσκληση σε Ποδηλατοπορεία
 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΩΣ “ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ”

 Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΘΕΜΑ: “Δάση- Η Φύση στην Υπηρεσία μας”

 

      Ο σύλλογος γονέων και  κηδεμόνων  δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Νέων Βρασνών, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  των παιδιών,  διοργανώνει  ποδηλατοπορεία   την Κυριακή 05-06-2011. 

Θα συγκεντρωθούμε στην είσοδο του δημοτικού σχολείου στις 10:30 το πρωί και στη  συνέχεια  θα κατευθυνθούμε  με  τα  ποδήλατα  προς  τον πεζόδρομο Νέων Βρασνών, θα περάσουμε τον πεζόδρομο της Ασπροβάλτας και θα τερματίσουμε στον Πλατανεώνα Ασπροβάλτας.

Εκεί θα έχουν τη δυνατότητα τα παιδιά να παίξουν, να ανταλλάξουν  απόψεις  για τον εορτασμό της  ημέρας προστασίας του  περιβάλλοντος και να ευαισθητοποιηθούν στο θέμα της προστασίας του πλανήτη.Πρόσκληση του Φ.Ο.Σ. Σταυρού για συμμετοχή στον Καθαρισμό της Κυριακής 05 Ιουνίου!!!

Με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Σταυρού, καλεί τα μέλη του και τους κατοίκους της περιοχής στον εθελοντικό καθαρισμό της Κυριακής 05 Ιουνίου:

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Η ημέρα θεσπίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1972 από τη Γενική Συνέλευση του OΗΕ με στόχο να υπενθυμίσει στους ανθρώπους ότι η ανάπτυξη είναι άμεσα συνυφασμένη με το περιβάλλον.

Με πρωτοβουλία του Φ.Ο.Σ.ΣΤΑΥΡΟΥ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Ιουνίου και ώρα 08.00π.μ. έως 11.00π.μ. καθαρισμό από τα σκουπίδια που υπάρχουν στον παρακείμενο χώρο επί της οδού από την περιοχή (Γαβράδια) μέχρι την είσοδο στο Σταυρό.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στον εθελοντικό καθαρισμό από τα σκουπίδια να βρίσκονται στα γραφεία του συλλόγου στον Άνω Σταυρό στις 07.50π.μ.Εκστρατεία Καθαρισμού Φυσικού Περιβάλλοντος απο τον δήμο Βόλβης!!!

 

Την Κυριακή 05 Ιουνίου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και της εκστρατείας του Δικτύου Μεσόγειος SOS «Καθαρίστε την Μεσόγειο 2011», ο δήμος Βόλβης διοργανώνει σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Βόλβης – Κορώνειας, «Εκστρατεία Καθαρισμού του Φυσικού Περιβάλλοντος».

Συγκεκριμένα πρόκειται για μία εκστρατεία καθαρισμού των ακτών, των χώρων ιδιαίτερου φυσικού κάλους, των βουνών και των δημοτικών χώρων πρασίνου.
 
Στην εκστρατεία θα συμμετάσχουν τα Δημοτικά σχολεία, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Δήμου Βόλβης, οι Περιβαλλοντικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι και φορείς από όλες τις κοινότητες του Δήμου.
 
Στο πλευρό τους θα βρίσκονται το Πυροσβεστικό Σώμα, η Τροχαία και το Λιμεναρχείο.
 
Ο Δήμος θα προμηθεύσει τους συλλόγους και τους φορείς με τους απαιτούμενους εξοπλισμούς καθώς και φύλλα καταγραφής απορριμμάτων.
 
Στις 21:00, μετά τη λήξη της εκστρατείας, θα ακολουθήσει εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Σταυρού, όπου θα πραγματοποιηθεί και Συναυλία Έντεχνης - Λαϊκής Μουσικής με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας της Μουσικής Σχολής Δ.Ε. Αγίου Γεωργίου.
 
Σε τηλεφωνική συνέντευξη της Τουριστικής Πύλης Strymonikos online o κος. Βασιλάκης Δημήτρης, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού δήμου Βόλβης και υπεύθυνος της διοργάνωσης δήλωσε :