Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Αρχείο Εφημερίδας

Μένουμε Ελλάδα … ξανά στον Στρυμονικό Κόλπο!!!

 

Για δεύτερη φορά η εκπομπή Μένουμε Ελλάδα επισκέπτεται τα χωριά και τις δραστηριότητες του Στρυμονικού κόλπου, έπειτα από σχετική πρόσκληση της Τουριστικής Πύλης  Strymonikos Online.

Σε συνεργασία και με την πολύτιμη υποστήριξη του Οργανισμού  Πολιτισμού Αθλητισμού και  Περιβάλλοντος του Δήμου Βόλβης, καθώς και  με την συμμετοχή  Πολιτιστικών, Ορειβατικών Συλλόγων, του Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης, αλλά και επαγγελματιών, η Τουριστική Πύλη Strymonikos Online έχει επιμεληθεί την παρουσίαση και το πρόγραμμα των αφιερωμάτων.
 
Το συνεργείο της τουριστικής εκπομπής θα φιλοξενηθεί στην περιοχή μας από την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου έως το Σάββατο 03 Δεκεμβρίου,  με μοναδικό μας στόχο να αναδείξουμε την Αγροτουριστική πλευρά του Στρυμονικού κόλπου και γενικότερα του Δήμου Βόλβης.
 
Θα παρουσιάσουμε την περιοχή μας ως έναν τόπο χειμερινών αποδράσεων που ενδείκνυται για τους κατοίκους των πόλεων και είναι ικανός  να προσφέρει δυνατές συγκινήσεις, περιβαλλοντικές αναζητήσεις και ποικίλες δράσεις στους επισκέπτες του.


"Η μικρή μπότα του Αϊ Βασίλη" στην Ασπροβάλτα !!!

 

Το Βιβλιοπωλείο της Θεοδωρίδου Ελένης και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, έχουν την χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα Δήμητρας Π. Πυργελή με τίτλο: "η μικρή μπότα του Αϊ Βασίλη".

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 στις 17.00, στο χώρο του Cafe  Billiards (Παραλία Ασπροβάλτας) και θα συνοδευτεί απο Θεατρικό Παιχνίδι.

Κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς τα παιδιά
όλου του κόσμου συνηθίζουν να κρεμούν
στην πόρτα του σπιτιού τους μια μικρή
υφασμάτινη μπότα!

Αλήθεια, τι σχέση έχει αυτή η μπότα
με τον Αϊ-Βασίλη;

Σε αυτό το βιβλίο θα μάθετε το μυστικό.Οι ομορφιές του Στρυμονικού κόλπου στην Philoxenia 2011 !!!

 

Ανοίγει τις πύλες της η 27η Διεθνείς  Έκθεση Τουρισμού "Philoxenia", στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης "Helexpo", την  Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 και φυσικά δυναμικό  παρόν θα δώσουν, στο περίπτερο 15  τα τουριστικά θέρετρα του Στρυμονικού Κόλπου!

Ο Άνω Σταυρός, η Ασπροβάλτα, τα Βρασνά, τα Νέα Βρασνά και ο Σταυρός θα παρουσιαστούν στο stand 12  του Δήμου Βόλβης, με τα Σωματεία Τουριστικών Καταλυμμάτων της περιοχής θα να είναι διαθέσιμα προς ενημέρωση των επισκεπτών και των tour operators.
 
Παράλληλα οι ομορφιές αλλά και η ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία του Εθνικού πάρκου των Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης και των Μακεδονικών Τεμπών θα παρουσιαστούν στο stand 42A, από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης .
 
Η έκθεση διεξάγεται από την Παρασκευή 18/11 έως και την Κυριακή 20/11.
 
Ώρες Λειτουργίας:


Μαθήματα Ιππασίας στο Αγρόκτημα "Ιππόκοσμος"

 

Το Αγρόκτημα ΙΠΠΟΚΟΣΜΟΣ προσφέρει κύκλο 8 μαθημάτων ιππασίας  σε διάστημα 2 μηνών (ένα μάθημα ανά εβδομάδα κυρίως Σαββατοκύριακα) για ενήλικες και παιδιά, αρχάριους και προχωρημένους.

 

Στα πρώτα μαθήματα οι μαθητές εκπαιδεύονται στην εκμάθηση της σωστής θέσης - στάσης και της ισσοροπίας πάνω στο άλογο. Στη συνέχεια οι εκπαιδευόμενοι θα διδαχτούν τις βασικές αρχές ιππασίας. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές θα μάθουν πολλά για τα ίδια τα άλογα, τις συνήθειες και τη συμπεριφορά τους. Με τον τρόπο αυτό οι μαθητες  σιγά σιγά αποκτούν αυτοπεποίθηση πάνω στη σέλλα.

 

Σκοπός των μαθημάτων είναι να δώσουμε στους αναβάτες τη δυνατότητα να αποκτήσουν εξοικείωση με τα άλογα, να αυξήσουμε την ενεργητικότητα τους, το θάρος τους, την ψυχραμία τους, να τους χαρίσουμε αυτοπεποίθηση και να τονώσουμε την θέληση κα την πρωτοβουλία τους.

 

Πέρα απ΄ την ικανότητα της ίππευσης ο αναβάτης μαθαίνει τη σωστή συμπεριφορά στην προσέγγιση του αλόγου, τη προετοιμασία του πριν την ίππευση και γνώσεις για την περιποίηση και φροντίδα του.Η ιατρός Πόπη Καλαϊτζή ενημερώνει για θέματα υγείας τους κατοίκους της περιφέρειας μας!

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό μας…..

Σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων με στόχο την προφύλαξη της καλής υγείας όλων των πολιτών ξεκινά η ιατρός Πόπη Καλαιτζή σε συνεργασία με την επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (ΕΕΦΙΕ) -Παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Η κα Καλαιτζή μαζί με τους εθελοντές γιατρούς θα επισκεφθούν περιοχές της περιφέρειας Θεσσαλονίκης προκειμένου να παρέχουν στους πολίτες απλές και χρήσιμες συμβουλές πρόληψης και θεραπείας παθήσεων, όπως ο διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση, η στεφανιαία νόσος. Γιατί η διατήρηση της καλής υγείας και φροντίδας του σώματος στηρίζεται σε μικρά και απλά πράγματα που μπορούν όλοι να κάνουν για τον εαυτό τους.

Παρακάτω θα ενημερωθείτε για το πρόγραμμα επισκέψεων του μήνα Νοεμβρίου.

Τετάρτη 16/11 Κοινότητα Λαγυνών 17:00

Πέμπτη 17/11 ΚΑΠΗ Νέα Μεσήμβρια 17:00

Παρασκευή 18/11 Ανατολικό Κοινοτικό Ιατρείο 16:00 και Χαλάστρα 18:00

Δευτέρα 21/11 Βασιλικά Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου 17:00

Τετάρτη 23/11 Σοχός

Παρασκευή 25/11 Βρασνά 17:00Εθελοντική Αιμοδοσία – Κυριακή 20 Νοεμβρίου απο τον ΜΑΣ ΑΕΤΟΣ στον Άνω Σταυρό!

« Φοβάμαι »
« Δεν με νοιάζει »
« Δεν το ήξερα »
« Δεν έχω χρόνο »
Όχι άλλες δικαιολογίες…


Χιλιάδες συνάνθρωποί μας βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να ζητούν απεγνωσμένα μια φιάλη αίματος.


Ας μην αντιμετωπίσουν την αδιαφορία μας.


Κάποτε μπορεί και εσύ να το χρειαστείς…


Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στον χώρο του Δημοτικού Σχολείου Άνω Σταυρού από τις 10:00 έως τις 13:00.

Κάνε μία καρδιά να χτυπά...Σεμινάριο Εκπαίδευσης στην Αφήγηση Παραδοσιακών Παραμυθιών!

 

Διαδραστικό σεμινάριο εκπαίδευσης στην αφήγηση παραδοσιακών παραμυθιών οργανώνει η  μη κερδοσκοπική εταιρία Action Art/Εικαστική Δράση, ένας  χώρος εκπαίδευσης και επιμόρφωσης σε θέματα εικαστικής αγωγής.

 

Το σεμινάριο έχει ως σκοπό να δημιουργήσει αφηγητές παραμυθιών και να τους μυήσει στην αφήγηση, μία από τις πιο σημαντικές μορφές μύησης στην ανθρώπινη ζωή, εφοδιάζοντας τους συμμετέχοντες με όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την επαγγελματική τους ενασχόληση με την τέχνη της αφήγησης του παραμυθιού.

 

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν σε τεχνικές προφορικής αφήγησης, να μάθουν να επιλέγουν το ρεπερτόριό τους και να αποκρυπτογραφούν τα βασικά στοιχεία των παραδοσιακών παραμυθιών, να συλλέξουν και να ανταλλάξουν πληροφορίες και να έρθουν σε επαφή με στοιχεία του λαϊκού πολιτισμού και της κουλτούρας άλλων λαών, διευκολύνοντας με τον τρόπο αυτόν την κατανόηση θεμελιωδών ομοιοτήτων και βασικών διαφορών ανάμεσα στους σύγχρονους πολιτισμούς.

 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες ή μελλοντικούς επαγγελματίες του χώρου της προσχολικής και σχολικής αγωγής, της εκπαίδευσης, της ψυχικής υγείας, των μουσείων, των κοινωνικών επιστημών και του Θεάτρου, σε γονείς  και σε όσους ασχολούνται με ομάδες (εμψυχωτές, team leaders, εκπαιδευτές, κ.λ.π).Νομιμοποίηση Αυθαιρέτων - Τι κερδίζω τακτοποιώντας τώρα την αυθαίρετη κατασκευή μου;

ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΡΓΟΝ

ΚΟΥΒΑΚΛΗ Κ. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Ν. ΒΡΑΣΝΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 

ΤΗΛ.2397023016 – 23690

ΚΙΝ. 6944 244265

 

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:
Από 1/10/2011 έως 30/11/2011


Ποιά αυθαίρετα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση και ποιά η χρονική διάρκειά της;

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν κτίρια των οποίων έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός και χρήσεις που έχουν εγκατασταθεί μέχρι την 28/7/2011 και έχουν ανεγερθεί καθ' υπέρβαση είτε της οικοδομικής άδειας είτε των όρων ή περιορισμών δόμησης του ακινήτου είτε χωρίς οικοδομική άδεια. Η ρύθμιση ισχύει για 30 χρόνια.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  • Αίτηση
  • Υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη
  • Τελευταίο έντυπο Ε9 στο οποίο αναφέρεται το ακίνητο όπου βρίσκεται το αυθαίρετο κτίσμα ή χρήση
  • Τεχνική έκθεση του μηχανικού