Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Ασπροβάλτα – Βρασνά : Παρουσίαση Τουριστικού Φυλλαδίου & συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις Σόφιας & Βελιγραδίου!

 

Στην χθεσινή συνέλευση του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας – Βρασνών, το διοικητικό συμβούλιο παρουσίασε, στα μέλη του και στους παρόντες εκπροσώπους του Δήμου Βόλβης, το νέο τουριστικό φυλλάδιο του Σωματείου. Γνωστοποίησε επίσης την συμμετοχή του στις 2 σημαντικότερες Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού για την περιοχή μας, την 29η HOLIDAY & SPA EXPO στην Σόφια, από 16 – 19 Φεβρουαρίου και την 34η INTERNATIONAL FAIR OF TOURISM στο Βελιγράδι, από 23 – 26 Φεβρουαρίου. Στις εκθέσεις αυτές θα συμμετέχει και ο Δήμος Βόλβης φυσικά.

 

Με κεντρικό σύνθημα το «Ελάτε» στόχος του νέου τουριστικού φυλλαδίου είναι η ανάδειξη του φυσικού μας πλούτου αλλά και των ποικίλων επιλογών που έχει ο επισκέπτης της περιοχής μας.

 

Ατέλειωτες αμμώδεις οργανωμένες παραλίες, θαλάσσια σπορ, κατάφυτοι πεζόδρομοι, παραδοσιακό χωριό, ιστορικά μνημεία, μουσεία, θεματικά πάρκα, αλλά και πεζοπορικές – ορειβατικές – ποδηλατικές διαδρομές, επισκέψιμο αγρόκτημα - ιππασία, paramotor, motocross, Μακεδονικά Τέμπη και Ρήχειος ποταμός, Ιαματικά Λουτρά Νέας Απολλωνίας, kitesurf και windsurf στην Λίμνη Βόλβη, προβάλλονται αρμονικά, παρουσιάζοντας ενιαία το τουριστικό μας προϊόν!

 

Την σχεδίαση του εξωφύλλου και τις φωτογραφίες του τουριστικού φυλλαδίου έχει επιμεληθεί και παραχωρήσει η Τουριστική Πύλη Strymonikos Οnline.

 

Στην συνέλευση παρόντες ήταν και η αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ασπροβάλτας κα. Ρεΐζη, ο Αντιδήμαρχος Βόλβης κ. Μπουρλής, ο Πρόεδρος του ΟΠΑΠ κ. Βασιλάκης, ο Εντεταλμένος σύμβουλος Παιδείας κ. Ρόκκας, οι οποίοι δέχτηκαν τις προτάσεις και παρατηρήσεις του Σωματείου, για την οργάνωση κυρίως της επόμενης τουριστικής περιόδου.

 

Η συχνότερη καθαριότητα των παραλιών με τα ειδικά μηχανήματα και η γενικότερη καθαριότητα και εικόνα των οικισμών, η καθαριότητα της παραλίας από τους επαγγελματίες με τις ομπρέλες στην περιοχή ανάπτυξης τους, οι σωστές αποστάσεις ομπρελών από την ακτή και η οριοθέτηση ελεύθερων παραλιών, το κλείσιμο της παραλιακής στην Παραλία Βρασνών κατά τους θερινούς μήνες και οι αναμορφώσεις της Παραλίας Βρασνών αλλά και της Ασπροβάλτας (περιοχή ΚΑΑΥ),τα προβλήματα με την υδροδότηση ήταν κάποια από τα θέματα που έθεσε το Σωματείο.

 

Οι εκπρόσωποι του δήμου με την σειρά τους αναφέρθηκαν σε ενέργειες που έχουν ήδη ξεκινήσει και δρομολογούνται για την προετοιμασία της ερχόμενης τουριστικής περιόδου, όπως η αποκατάσταση των ζημιών της πρόσφατης θεομηνίας, η επιχειρησιακή ετοιμότητα των μηχανημάτων καθαριότητας παραλίας, η πρόβλεψη για την πρόσληψη ικανού αριθμού προσωπικού για την καλοκαιρινή περίοδο.

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην μελέτη που πραγματοποιήθηκε για τον Στρυμονικό Κόλπο, τα αποτελέσματα της οποίας θα μας παρουσιαστούν σε λίγο καιρό επίσημα, στην λειτουργία του Βιολογικού Βρασνών και στις ενέργειες που γίνονται από τον ΟΠΑΠ για την λειτουργία προγράμματος Ανακύκλωσης στον δήμο μας, αλλά και το ότι έχουν προγραμματιστεί ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις μέχρι τέλος Οκτώβρη.

 

Έμφαση επίσης δόθηκε στον θεσμό του Εθελοντισμού, ο οποίος είναι επιθυμητός από όλους και μέσω του οποίου σε περίοδο κρίσης μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.

 

Τέλος ανακοινώθηκε από τον κ. Βασιλάκη ότι στις 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί Εθελοντικός Καθαρισμός του Δήμου Βόλβης.