Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Αρχείο Εφημερίδας

3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ασπροβάλτας!

 

Ξεκινάει σε λίγες ώρες το 3ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ασπροβάλτας, στο αμφιθέατρο.

Στις 21.00 ακριβώς θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του και θα συμμετέχουν οι εξής χορωδίες:

  • ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ
  • ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ (ΚΥΠΡΟΣ)
  • ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ«ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ» ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Να είστε όλοι εκεί!Βράδυ Πανσέληνου στο Αμπελούδι - Άνω Σταυρός!

 

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, στην τοποθεσία Αμπελούδι στον Άνω Σταυρό, θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια Συναυλία Έντεχνης Μουσικής, υπό το φώς της καταπληκτικής Πανσέληνου του Αυγούστου.

Την διοργάνωση της βραδιάς υπογράφει ο ΜΑΣ ΑΕΤΟΣ Άνω Σταυρού, και θα παίξουν οι μουσικοί:

  • Θωμάς Κιουρτσίδης στο τραγούδι και την κιθάρα
  • Γιώργος καρακάσης στα πλήκτρα.

 

Μην χάσετε αυτήν την μαγική Αυγουστιάτικη συναυλία!

 

 Στιγμές από τα σημερινά γυρίσματα της εκπομπής "Στον τόπο που γεννήθηκα..." στον Σταυρό

 

Υπέροχες στιγμές ζήσαμε σήμερα στα γυρίσματα της εκπομπής τον τόπο που γεννήθηκα..." στον Σταυρό.

Υπό τον ;άψογο συντονισμό του Χρήστου Γκολιδάκη, οποίος ήταν στα γυρίσματα για περίπου 14 ώρες, και την βοήθεια της Σοφίας Τάζογλου, γυρίστηκαν όλα τα προγραμματισμένα πλάνα και οι συνεντεύξεις, έχοντας σύμμαχο τον καιρό, ο οποίος μας χάρισε απίστευτες εικόνες του χωριού απο την θάλασσα.

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κληματσίδας και ο εικονολήπτης Κώστας Πιλακούδης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συγχρόνως και το όμορφο αυτό χωριό του Στρυμονικού κόλπου και να παρακολουθήσουν την Γιορτή Αφιέρωμα στην Μικρά Ασία.

Όμως όπως λένε, μια εικόνα χίλιες λέξεις ...

 Στον τόπο που γεννήθηκα... σήμερα τα γυρίσματα στον Σταυρό!

 

Ξεκίνησαν εδώ και 2 ώρες περίπου στον Σταυρό, τα γυρίσματα της εκπομπής της 4Ε "Στον τόπο που γεννήθηκα... " . Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν 2 μέρες : 29/08 και 08/09.

 

 

Σήμερα θα παρουσιαστούν οι σύλλογοι Ενοικιαζομένων Δωματίων, Επαγγελματιών και Εστιατόρων, τα χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος», η Γιορτή Αφιέρωμα στην Μικρά Ασία και τα τοπικά προϊόντα.  Επίσης θα μαγειρευτεί το παραδοσιακό Μπουμπάρι.

 

 

Παράλληλα θα τραβηχτούν πλάνα από:10η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών και Αιμοδοσία στον Σταυρό!

 

Το Σάββατο 01 Σεπτεμβρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού «Μέγας Αλέξανδρος», φρόντισε να υποδεχθούμε όλοι την Φλόγα της Αγάπης, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται η φλόγα της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

 

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών  Π.Ο.Σ.Ε.Α. στην προσπάθεια της να προσελκύσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες έχει εντάξει στο θεσμικό της πλαίσιο από το 2002 και την Ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την διάδοση του Εθελοντικού Κινήματος.

 

Στη Λαμπαδηδρομία συμμετέχουν κάθε χρονιά και περισσότεροι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης , της υγείας, της εκπαίδευσης, της εκκλησίας, της αστυνομίας ,  του αθλητισμού, σύλλογοι θαλασσαιμικών, νεφροπαθών κ.α. υπό την καθοδήγηση των διοργανωτών Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών σε κάθε τόπο.Γιορτή Αη Γιάννη στα Πλατάνια Σταυρού - 29/08

 

Την Τετάρτη 29 Αυγούστου στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί η Γιορτή του Αη Γιάννη στα Πλατάνια του Σταυρού. Πρόκειται για το Αφιέρωμα τιμής και Μνήμης στην Μικρά Ασία, που επιμελείται κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σταυρού «Μέγας Αλέξανδρος».
 
Φέτος στην γιορτή θα συμμετέχουν οι χορευτικοί σύλλογοι:
  •        Μέγας Αλέξανδρος Σταυρού
  •        Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Νέας Απολλωνίας
  •        Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μαδύτου
  •        Πολιτιστικός Σύλλογος Κληματιας Ιωαννίνων
 
Να είστε όλοι εκεί!!!Ανάδειξη μνημείων Δήμου βόλβης!

 

Μέσω του προγράμματος Leader ο δήμος Βόλβης προχωρά στην αποτύπωση και προβολή όλων των μνημειακών του χώρων

Το Κάστρο της Ρεντίνας και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου είναι ενδεικτικά δυο από τα αξιοθέατα-μνημεία του δήμου Βόλβης, που πρόκειται να χαρτογραφηθούν και να προβληθούν, μέσα από ειδική δράση.

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενέκρινε στο πλαίσιο του προγράμματος Leader, τη χρηματοδότηση του σχεδίου: «Ανάδειξη αξιοθέατων και μνημείων των Δ.Δ. του Δήμου Βόλβης μέσω της χαρτογραφικής απεικόνισής τους, της προβολής τους σε πινακίδες έκθεσης και της αναπαραγωγής τους σε ενημερωτικό – πληροφοριακό υλικό», προϋπολογισμού 28.000 ευρώ.

Στόχος είναι η καταγραφή των τοπικών χαρακτηριστικών, η ανάδειξη και η προβολή τους, μέσω ενός εύχρηστου πληροφοριακού συστήματος και η εναρμονισμένη με το περιβάλλον πληροφοριακή σήμανση τους. Με τον τρόπο αυτό προβάλλονται χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικού, πολιτιστικού, ιστορικού, φυσικού ενδιαφέροντος του δήμου Βόλβης, βελτιώνεται η δυνατότητα προβολής και προώθησης της περιοχής μέσω της χαρτογραφικής απεικόνισης (ψηφιακό χαρτογραφικό υπόβαθρο), παρέχεται η δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης του δημότη και του επισκέπτη για την τοπική κληρονομιά του δήμου Βόλβης και αναδεικνύονται περιηγητικές οικοτουριστικές διαδρομές, διατηρώντας και προστατεύοντας το περιβάλλον."Στον τόπο που γεννήθηκα..." και φέτος κοντά σας!


Η αγαπημένη εκπομπή που αναδεικνύει τα χωριά μας και πάλι κοντά σας από τον Σεπτέμβριο.

Τα γυρίσματα συνεχίζονται κανονικά ολόκληρο το καλοκαίρι και θα συνεχιστούν.

Η ομάδα της εκπομπής με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Θανάση Κληματσίδα "οργώνει" την  ελληνική ύπαιθρο.
Η μεγάλη αγάπη του κόσμου τόσο από Ελλάδα όσο και από εξωτερικό δίνει το "πράσινο φως"  για την τρίτη σεζόν.

Όπως  κάθε Κυριακή στις 12:00 και Τετάρτη στις 17:00 σε επανάληψη  η παρέα φέτος μεγαλώνει αφού η 4Ε πλέον εκπέμπει σε όλες τις γωνιές του πλανήτη μέσω δορυφόρων αλλά και της Ελλάδας μέσω OTE TV (και CONN-X).Saint George International Music Festival 2012

 

Για πρώτη φορά φέτος, γιορτάζουμε το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ  Αγίου Γεωργίου 2012, από τις 17 έως τις 27 Αυγούστου στην Ασπροβάλτα.

Αυτό είναι γραφτό να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά γεγονότα στην Ελλάδα.

Το κοινό θα είναι σε θέση να απολαύσει παραστάσεις, Master Classes και άλλες εκδηλώσεις από προσκεκλημένους καλλιτέχνες του διεθνούς υψηλού επιπέδου που θα διδάξουν, την εκτέλεση και θα ανταλλάξουν ιδέες με τους φοιτητές από όλο τον κόσμο.

Το φετινό πρόγραμμα αποτελείται από αριστουργήματα του Barock, της κλασική, της ρομαντική, καθώς και της σύγχρονη περιόδου.

Ένα μείγμα από αποστάγματα του παρελθόντος με το πνεύμα του σύγχρονου κόσμου είναι πάντα μια πρόκληση και ταυτόχρονα ελκυστικό για το κοινό.

Μπορείτε να δείτε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς τη σκληρή δουλειά της ομάδας του Διεθνές Μουσικού Φεστιβάλ Αγίου Γεωργίου και την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Βόλβης και του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας - Βρασνών.Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στο γήπεδο των Νέων Βρασνών - 17/08/12!

 

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, μια από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες της ελληνικής μουσικής σκηνής, θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Γήπεδο των Νέων Βρασνών, την Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012, με γενική είσοδο στα 10,00 ευρώ!


Η Ελένη Τσαλιγοπούλου είναι μια από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες της Ελληνικής μουσικής σκηνής. Πάθος, αυθεντικότητα και άρωμα Ελλάδας είναι κάποια μόνο από τα στοιχεία που ταυτίζονται με την ξεχωριστή φωνή της. Το ίδιο πάθος χαρακτηρίζει και τις ζωντανές εμφανίσεις της. Φέτος η Ελένη κρατώντας πάντα το επίπεδο και την ποιότητα των επιλογών που υποστηρίζει τόσα χρόνια δίνει μια καινούργια αύρα στις καλοκαιρινές της συναυλίες.


Ο καινούργιος της δίσκος με τίτλο «Τα Ρι Ρα»  εμπλουτίζεται και με κάτι καινούργιo: την παρουσία της  ως τραγουδοποιό για πρώτη φορά στην καριέρα της. Σημαντικές συμμετοχές όπως αυτές των Αλκίνοου Ιωαννίδη,Φοίβου Δεληβοριά, Βασιλικό, Παύλο Παυλίδη , Νίκο Ζούδιαρη, Νίκο Πορτοκάλογλου κ.α. δίνουν μια ξεχωριστή διάσταση στον πολυσυλλεκτικό αυτό δίσκο της Ελένης. Η Ελένη στην πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της καριέρας της παρουσιάζει την καινούργια της δουλειά δίνοντας παράλληλα  μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και στις συναυλίες της.  Επιλεγμένα παραδοσιακά και γνωστά λαικά τραγούδια αλλά και με alternative και jazz πειραματισμούς  και  βεβαίως τους εξαιρετικούς μουσικούς που την συνοδεύουν, υπόσχονται  μια μοναδική ακουστική εμπειρία.