Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Αρχείο Εφημερίδας

Αιμοδοσία στα Νέα Βρασνά - Κυριακή 02-12-12!

 

Την Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2012 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βρασνών διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών από τις 09.30 έως τις 13.30.

 

Έλα και εσύ γιατί ...

Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές.
 
Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο.
 
Γι' αυτό, η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο απ' την εθελοντική αιμοδοσία, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι' αυτόν που το δέχεται.


Από αύριο Πέμπτη 29 Νοέμβρη θα εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ!

 

H ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αποφάσισε την αναστολή της διακοπής συγκοινωνίας, ως αποτέλεσμα διακανονισμού με τις εταιρείες προμήθειας καυσίμων, οι οποίες επέκτειναν το πιστωτικό όριο και χορήγησαν με πίστωση καύσιμα στην εταιρεία, αναγνωρίζοντας με τη σειρά τους το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε.07-09/12 : 5ο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι των παιδιών των Βρασνών & των Νέων Βρασνών!

 

Την Παρασκευή 07, το Σάββατο 08 και την Κυριακή 09 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι των παιδιών των Βρασνών και των Νέων Βρασνών.

Από την Κεντρική πλατεία των Νέων Βρασνών θα ξεκινήσουν φέτος οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι να κάνει την αρχή.

Τα κιόσκα της πλατείας θα γεμίσουν με μεταχειρισμένα παιχνίδια και παραμύθια, διακοσμητικά αλλά και με χειροποίητες κατασκευές και γιορτινά γλυκά.

Η πλατεία θα βάλει τα Χριστουγεννιάτικα της και τα παιδιά θα σας περιμένουν για άλλη μια χρονιά να στηρίξετε την προσπάθεια τους!!!

Φέτος τα έσοδα του Παζαριού, θα διατεθούν για τις σχολικές ανάγκες των παιδιών και για την δημιουργία του δικού τους βοτανόκηπου και λαχανόκηπου της αυτάρκειας.

Διοργάνωση: Τουριστική Πύλη Strymonikos OnlineΗ παρουσίαση του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας - Βρασνών στην Philoxenia!!!

 

Ομολογουμένως  εντυπωσιακό ήτανε φέτος το περίπτερο του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας – Βρασνών, στην 28η Philoxenia,  και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην διοίκηση του Σωματείου, που πήρε την απόφαση να επενδύσει και φέτος, στην τόσο σημαντική τουριστική έκθεση της Ελλάδος.

Με πρωταγωνίστρια την θάλασσα και συνοδούς τις εναλλακτικές δραστηριότητες και τα τοπικά προϊόντα, το Σωματείο φέτος ενθουσίασε με την παρουσίαση της περιοχής μας, όλους τους επισκέπτες του!

Διανεμήθηκαν φυλλάδια των τουριστικών καταλυμάτων, του δήμου Βόλβης, της τουριστικής πύλης, αλλά και επαγγελματιών.

Τις αφίσες και το κεντρικό banner επιμελήθηκε η Τουριστική Πύλη Strymonikos Online, η οποία παραχώρησε και το φωτογραφικό υλικό.

 Διακοπή δρομολογίων ΚΤΕΛ στο Νομό Θεσσαλονίκης

 

ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.
ΛΑΓΚΑΔΑ 16 – 54630 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ANAΚΟΙΝΩΣΗ / ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει την επ’ αόριστον διακοπή εκτέλεσης συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης, από τις 26-11-2012, εξαιτίας έλλειψης ρευστότητας, που συνεπάγεται την αδυναμία προμήθειας καυσίμων. Οι συνεχείς καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των υπηρεσιών που παρείχε βάσει συμβάσεων στο κράτος, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα εκτελούνται από την Παρασκευή 23/11 έως και την Κυριακή 25/11, δέκα δρομολόγια, ενώ από τη Δευτέρα 26/11 δεν θα εκτελούνται δρομολόγια.
Τα μαθητικά δρομολόγια και τα δρομολόγια στη γραμμή Αθηνών, θα εκτελούνται κανονικά.
 
Αναλυτικά, τα δρομολόγια του τριημέρου 23-25 Νοεμβρίου:


Ξεκινάει σε λίγες μέρες η 28η Philoxenia!!!

 

Με το βλέμμα στις καινούργιες, διεθνείς αγορές στον κλάδο του τουρισμού, η 28η PHILOXENIA για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία της, θέτει νέους στόχους.

Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, που πραγματοποιείται από 22 έως 25 Νοεμβρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, εστιάζει το ενδιαφέρον στις τουριστικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην έκθεση θα εκπροσωπηθούν ταξιδιωτικοί προορισμοί από όλον τον κόσμο, ενώ παράλληλα το «παρών» θα δώσουν τουριστικές επιχειρήσεις από την Ελλάδα εκπροσωπώντας διαφορετικούς τομείς του κλάδου και έχοντας τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους διεθνείς εμπορικούς επισκέπτες της έκθεσης.

Το Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας - Βρασνών θα σας περιμένει στο περίπτερο 15 και στο 8 stand, για να σας παρουσιάσει τις ομορφιές της περιοχής μας αλλά και τα καταλύματα του σωματείου.

Παράλληλα, το Συνέδριο για τον Θρησκευτικό & Πολιτιστικό Τουρισμό, θα αναδείξει όλες τις προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή, ενώ το Σαββατοκύριακο, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τους νέους τουριστικούς προορισμούς και να κερδίσει μεγάλες προσφορές.Βιωματικό Σεμινάριο:"Επιθετική συμπεριφορά στο Σχολείο:Πώς, γιατί, τι μπορούμε να κάνουμε"

 

Δευτέρα 19-11-2012 και ώρα 17:00

Αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων Σχολείου Νέων Βρασνών.

Το Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών στα πλαίσια υλοποίησης Εκπαιδευτικού Προγράμματος με θέμα « Επιθετική συμπεριφορά στο σχολείο: Πώς, γιατί, τι μπορούμε να κάνουμε», κατόπιν υποστήριξης της Σχολικής Συμβούλου Π.Ε. κας. Αθηνάς Καλλαρά και σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης από Ναρκωτικά και Προαγωγής της Υγείας ΠΥΞΙΔΑ διοργανώνει:

Βιωματικό σεμινάριο

  • Ενημέρωση των γονέων για τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού, ψυχικές και συναισθηματικές ανάγκες κάθε ηλικίας, παράγοντες που επηρεάζουν τη χρήση ουσιών και άλλες επικίνδυνες συμπεριφορές, ενίσχυση της ικανότητας των γονέων να στηρίζουν συναισθηματικά τα παιδιά τους και να τα βοηθούν σε δύσκολες στιγμές.
  • Εκπαίδευση των γονέων σε στρατηγικές και τρόπους που ενισχύουν την αυτονομία και υπευθυνότητα των παιδιών ενώ υποβοηθούν στην επίλυση συγκρούσεων.
  • Στήριξη των γονέων μέσα από την αλληλεπίδρασή τους με άλλους γονείς.

 Μετά τιμής

Η Διευθύντρια, Παρασκευή Ματαυτσή

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

πηγή: Δημοτικό Σχολείο Νέων ΒρασνώνΣΤΑΥΡΟΣ - Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΙΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΝΟΠΟΙΟΙΑΣ ΣΤΗΝ 4Ε!

 

Το κάρβουνο είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο υλικό, που χρησιμοποιείτε ακόμα και σήμερα σε πολλές εφαρμογές.

Στον Σταυρό Θεσσαλονίκης φτιάχνουν κάρβουνα ακόμη με τον παραδοσιακό τρόπο που τους έμαθαν οι Μικρασιάτες παππούδες τους, που έφεραν την τέχνη από την πατρίδα.

Δείτε σήμερα στις 20.20 το αφιέρωμα της εκπομπής "Με γνώση και μεράκι" απο τον τηλεοπτικό σταθμό της 4Ε!

Του Δημοσιογράφου Θανάση Κλιματσίδα και του Εικονολήπτη Κωνσταντίνου Πιλακούδη!!!

πηγή:http://ekpompi4e.blogspot.gr/2012/11/blog-post_16.htmlΚυριακή 18 Νοεμβρίου - Πεζοπορία στα Μακεδονικά Τέμπη!

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης μαζί με τον Φυσιολατρικό Ορειβατικό Σύλλογο Σταυρού (ΦΟΣΣ), και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Δ/νσης Δ. Ε. Θεσ/νίκης, οργανώνουν πεζοπορία στα Μακεδονικά Τέμπη, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου.

Η πεζοπορία θα αρχίσει στις 10π.μ., ενώ σημείο συνάντησης έχει οριστεί η είσοδος των Μακεδονικών Τεμπών από τον Σταυρό. Η διαδρομή θα διαρκέσει σχεδόν τρεις ώρες και θα περιλαμβάνει: πεζοπορία στην κοιλάδα του Ρήχειου ποταμού μέσα στο δάσος από πλατάνια και λεύκες, ανάβαση στο Κάστρο της Ρεντίνας, στάση στο κάστρο από όπου μπορούμε να δούμε στα ανατολικά τον Στρυμονικό κόλπο και στα δυτικά την λίμνη Βόλβη και τους ορεινούς όγκους, κατάβαση από τον ίδιο δρόμο προς Σταυρό. Η πεζοπορία και η ξενάγηση στα Μακεδονικά Τέμπη είναι δωρεάν.SOS Aιμοπετάλια για την την μικρή Κυράνα Δροσσά

Η μικρή Κυράνα Δροσσά πάσχει απο λευχαιμία, νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και έχει άμεση ανάγκη απο αιμοπετάλια.

Όποιος επιθυμεί να προσφέρει αιμοπετάλια παρακαλείται να απευθυνθεί στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Οι αιμοδότες θα πρέπει να αναφέρουν ότι πρόκειται για την Κυράνα Δροσσά.