Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Αρχείο Εφημερίδας

Η «Κραυγή της Γης» για την βιοποικιλότητα στο δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών

 

Η περιβαλλοντική εκστρατεία της Τουριστικής Πύλης Strymonikos Online επιστρέφει πάνω σε έναν τοίχο 100τ.μ. περίπου, στο κτίριο του δημοτικού σχολείου Νέων Βρασνών. Και γι'αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την διευθύντρια του σχολείου κα. Παρασκευή Ματαυτσή και τον σύλλογο διδασκόντων, που δέχθηκαν να εντάξουν στο πρόγραμμα της περιβαλλοντικής τους, την εκστρατεία "Η Κραυγή της Γης".

Η Βιοποικιλότητα είναι το θέμα που θα αναπτυχθεί στα 100 τ.μ. και φυσικά πρωταγωνιστές θα είναι η απειλούμενη χλωρίδα και πανίδα της ευρύτερης περιοχής μας.

Η γη αυτή την φορά θα κραυγάσει για τα ζώα, τα πουλιά και τα φυτά της!

Θα μας θυμίσει και θα μάθει στα παιδιά μας είδη που με δυσκολία πια συναντάμε, αλλά που κάποτε… συγκατοικούσαμε μαζί τους!

Παίζαμε, μαθαίναμε, αγαπούσαμε μαζί τους.

Ποιος δεν θυμάται τα καφε-κόκκινα φτερά της καρδερίνας, το κουαξ κουάξ των βατράχων και την γέννηση των γυρίνων, την αγωνία για τις βδέλλες στα «βρωμόνερα» και ακόμη τον σκαντζόχοιρο με τα πολλά αγκάθια και την χελώνα με το σπιτάκι της?

Μα πόσο καιρό άραγε έχουμε να τα δούμε όλα αυτά? Τα παιδιά μας τα έχουν δει ποτέ τους?"Ομορφαίνουμε τα σχολικά κτίρια με περιβαλλοντικά graffiti" από τον Φορέα Διαχείρισης!

 
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για τις ιδιαιτερότητες του Εθνικού Πάρκου Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών, πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα περιβαλλοντικής απεικόνισης με την μέθοδο της τεχνικής graffiti.
 
Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι περιβαλλοντικών προγραμμάτων των σχολικών μονάδων των δήμων Λαγκαδά, Βόλβης και Ωραιοκάστρου, να επικοινωνήσουν με τον Φορέα Διαχείρισης προκειμένου να λάβουν μέρος στη δράση. Υπεύθυνη τμήματος Ενημέρωσης-Πληροφόρησης και Γραφείου Τύπου είναι η κα. Ιωάννα Υφαντίδου και μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί της στο τηλ: 23940-24553.
 
Για τα σχολεία του Δήμου Βόλβης τα περιβαλλοντικά graffiti θα ζωγραφίσει η ομάδα "Protect Earth" της εκστρατείας "Η Κραυγή της Γης".
 
Η δράση χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονία Θράκη 2007-2013.
 

 Ελάτε να Τσικνίσουμε στα Βρασνά παρέα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο!

 

ΕΛΑΤΕ στις 19:30 το απόγευμα την ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ, συν γυναιξί και τέκνοις!!!

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΝΑ ΤΣΙΚΝΙΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ, ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ,…….. ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΙΚΑΑΑΑ!!!!! ….. Χί! Χί! Χί!!!!!!!!!....


ΘΑ ΦΑΑΑΜΕ!!!, ΘΑ ΠΙΟΥΜΕΕΕ!!! …. Κι Ότι αρπάξει ο κ….λος Μααααςςς!!!!.... Χί! Χί! Χί!!!!!!!!!....

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΒρασνώνΚαρναβάλια Σταυρού και Άνω Σταυρού 2013 - Δηλώστε συμμετοχή!!!

 

Μικροί μεγάλοι άρχισε το καρναβάλι...

 

Την Κυριακή που μας πέρασε ξεκίνησε το τριώδιο και μην σας φανεί καθόλου παράξενο αν το βράδυ καρναβαλιστές χτυπήσουν την πόρτα σας όπως προστάζει το έθιμο στα Βρασνά, τα Νέα Βρασνά και τον Άνω Σταυρό.

Εκτός όμως απο τα καθημερινά καρναβάλια, στην περιοχή μας μπορείτε να παρακολουθήσετε την Κυριακή της Αποκριάς την καθιερωμένη Καρναβαλιστική Παρέλαση του Σταυρού, αλλά και το παραδοσιακό Καρναβάλι του Άνω Σταυρού την Καθαρά Δευτέρα.

Οι Δηλώσεις συμμετοχής έχουν αρχίσει και μπορείτε να απευθυνθείτε:

Επίσης όσοι θέλετε να βοηθήσετε στην διοργάνωση του παραδοσιακού Καρναβαλιού Άνω Σταυρού δεν έχετε παρά να δηλώσετε Εθελοντές στο πολιτιστικό Στέκι του ΜΑΣ ΑΕΤΟΣ.

 Κυριακή 24/02 Πεζοπορεία στο Στρατονικό Όρος. Κοινή ανάβαση με τον ΕΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

 

Τοποθεσία: Άνω Σταυρός Θεσσαλονίκης.

Ημερομηνία Πεζοπορείας: 24/02/2013

Συνολική Απόσταση: 12 χιλ.

Συνολική Ώρα Πεζοπορείας: 4 ώρες καθαρός χρόνος,  5 έως 6 ώρες με στάσεις.

Βαθμός Δυσκολίας: (Α-Β) Εύκολη- Μέτρια.

Τόπος συνάντησης: γραφεία  Φ.Ο.Σ.ΣΤΑΥΡΟΥ στην πλατεία του Άνω Σταυρού.

Ώρα συγκέντρωσης: 08:45π.μ.

Ώρα εκκίνησης: 09:00π.μ.

 

Περιγραφή διαδρομής:

Η διαδρομή Τρία (3) ξεκινά από το Αγνάντι (ταβέρνα που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του Άνω Σταυρού), σε υψόμετρο 90 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Αρχικά, η διαδρομή ακολουθεί ένα επίπεδο μονοπάτι, ελαφρώς ανηφορικό,δίπλα σ’ ένα μικρό ποτάμι που ρέει αριστερά και δεξιά, μέσα σε δάσος από πλατάνια κυρίως για 1,200 χιλ. και μετά από 20 λ.  καταλήγει στο τοπωνύμιο Σιποτό, σε υψόμετρο 200μ..Σεμινάριο Περίθαλψης Άγριων ζώων στα σχολεία μας απο τον Φ.Δ. Κορώνειας Βόλβης!

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης σε συνεργασία με το σωματείο α΄ βοηθειών "Δράση για την άγρια ζωή" ξεκίνησαν μια σειρά σεμιναρίων περίθαλψης άγριων ζώων, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών.

Ο σκοπός είναι τα παιδιά να γνωρίσουν το έργο του σωματείου και του Φορέα Διαχείρισης αλλά και να ευαισθητοποιηθούν σε ό,τι έχει σχέση με τη φύση και την άγρια πανίδα που χρήζει φροντίδας ή περίθαλψης.

Το πρώτο σεμινάριο περίθαλψης πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Ζαγκλιβερίου την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου και το δεύτερο στο γυμνάσιο Λαχανά την Τετάρτη 29 του μήνα. Επίσης στο Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών την Παρασκευή 08/02/2013.

Τα παιδιά που παρακολούθησαν το σεμινάριο αντιλήφθηκαν μια άλλη διάσταση της άγριας πανίδας της περιοχής και έδειξαν ενδιαφέρον στον τρόπο αντιμετώπισης των ζώων που χρειάζονται περίθαλψη.

Γνώρισαν επίσης είδη ζώων που δεν είχαν φανταστεί ότι υπήρχαν στο γειτονικό τους περιβάλλον. Τα παιδιά έμαθαν για τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής ορισμένων ζώων και για τον τρόπο αντιμετώπισης μιας επείγουσας κατάστασης (εύρεση τραυματισμένου ζώου).

Θα ακολουθήσουν περισσότερα σεμινάρια σε σχολεία της περιοχής αρμοδιότητας του Φορέα Διαχείρισης. Αν ενδιαφέρεστε να πάρετε μέρος στη δράση επικοινωνήστε μαζί μας είτε μέσω τηλεφώνου στο 23940-24553 είτε με email στο yfantidou@gmail.com

Υπεύθυνη δράσης: Ιωάννα Υφαντίδου.Ποιές τουριστικές μονάδες και ποιά επαγγέλματα επιδοτούνται με το νέο ΕΣΠΑ!

 
Περισσότερα απο 500 επαγγέλματα παίρνουν ενίσχυση απο το ΕΣΠΑ.
 
Σε ότι αφορά τα ξενοδοχεία επιδοτούνται με 50%, και οι κατηγορίες επιχειρήσεων που επιχορηγούνται είναι :
 • Ξενοδοχειακές μονάδες
 • Λοιπές τουριστικές μονάδες που λειτουργούν σε παραδοσιακά ή διατηρητέα κτίρια δυναμικότητας μικρότερης των 100 κλινών
 • Επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων, ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων και μικτής μορφής ενοικιαζόμενων δωματίων και ενοικιαζόμενων επιπλωμένων διαμερισμάτων, όλων των κατηγοριών κλειδιών.
 • Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες,
 • Τουριστικές επαύλεις,
 • Ξενοδοχεία κλασικού τύπου, κατηγορίας 1 και 2 αστέρων, δυναμικότητας μικρότερης των 100 κλινών,
 • όπως και ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, κατηγορίας 1 και 2 αστέρων.

 

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ (ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ) :

 1. Δημιουργία, επέκταση, αναβάθμιση κτιρίων και εγκαταστάσεων τουριστικών καταλυμάτων
 2. Εκσυγχρονισμός και αναβάθμιση υπηρεσιών και διοικητικών διαδικασιών της επιχείρησης.
 3. Εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης ποιότητας των υπηρεσιών.
 4. Προστασία περιβάλλοντος, περιβαλλοντικές πιστοποιήσεις και εξοικονόμηση ενέργειας.
 5. Ανάπτυξη καινοτομιών στις παρεχόμενες υπηρεσίες.
 6. Εισαγωγή Τεχνολογιών Πληροφορικής.

 

 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

 1. Κτίρια και εγκαταστάσεις
 2. Μηχανήματα και Εξοπλισμός Ως επιλέξιμη δαπάνη νοείται αποκλειστικά ο νέος σύγχρονος και όχι ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός.
 3. Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις Προστασίας Περιβάλλοντος. Ως επιλέξιμη δαπάνη νοείται αποκλειστικά ο νέος σύγχρονος και όχι ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός.
 4. Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας. Ως επιλέξιμη δαπάνη νοείται αποκλειστικά ο νέος σύγχρονος και όχι ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός.
 5. Συστήματα Αυτοματοποίησης: Ως επιλέξιμη δαπάνη νοείται αποκλειστικά ο νέος σύγχρονος και όχι ο μεταχειρισμένος εξοπλισμός.
 6. Δικαιώματα Τεχνογνωσίας
 7. Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας
 8. Προβολή - Προώθηση
 9. Αμοιβές Συμβούλων

 

Διαβάστε αναλυτικά όλα τα επαγγέλματαΕΣΠΑ 2013 - Π.Ε.Π. 2013 «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών»

 

Το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης - Τουρισμού – Εμπορίου & Υπηρεσιών» αποτελεί μια επιμέρους πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με στόχο την ενίσχυση υφιστάμενων, νέων και υπό σύσταση πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που θα υλοποιήσουν επενδύσεις προσανατολισμένες στην καινοτομία, το περιβάλλον και τις τεχνολογίες πληροφορικής.

Ενισχύονται έργα επιλέξιμου προϋπολογισμού:

 • από 30.000 έως 300.000 € για τον τομέα «Μεταποίηση»
 • από 20.000 έως 300.000 € για τον τομέα «Τουρισμός»
 • από 20.000 έως 100.000 € για τον τομέα «Εμπόριο - Υπηρεσίες».

Η επιλογή του τομέα υποβολής της επενδυτικής πρότασης συσχετίζεται με τον δηλούμενο - προτεινόμενο ή τους δηλούμενους - προτεινόμενους προς ενίσχυση ΚΑΔ. Σε περίπτωση πρόθεσης ενίσχυσης δύο ή περισσότερων ΚΑΔ, όλοι οι δηλούμενοι προς ενίσχυση ΚΑΔ πρέπει να ανήκουν στον ίδιο τομέα.

Σε ποιους απευθύνεται


Κατασκευή ιστοσελίδων απο τον Strymonikos Online. Εσείς θα μείνετε εκτός?

 

Η εικόνα μιας επιχείρησης στην αγορά είναι πρωταρχικής σημασίας και αποτελεί σημαντικό τμήμα του σύγχρονου μάρκετινγκ.

Η ταυτότητα της εταιρίας σας πρέπει να είναι ανάλογη των προϊόντων - υπηρεσιών που προσφέρετε, άκρως επαγγελματική και ταυτόχρονα προσιτή για τους πελάτες σας.

Η εταιρεία Strymonikos Online δραστηριοποιείται στο τμήμα της κατασκευής ιστοσελίδων από το 2005 και δεκάδες  επαγγελματίες την έχουν εμπιστευτεί για την προβολή της επιχείρησης τους!

Εσείς θα μείνετε εκτός?

Δείτε τα έργα μας:
 
www.modagri.gr Φυτώριο Modagri στο Μόδι Θεσσαλονίκης
www.vrasidasvrasnon.gr Ποδοσφαιρική Ομάδα Βρασίδας Βρασνών
www.dimotikoneavrasna.gr Δημοτικό Σχολείο Νέων Βρασνών
www.solontazoglou.gr Εταιρεία ραφής και του στολισμού κουρτίνας
www.aggelosfrantzis.gr Ιστοσελίδα του π. Δημάρχου Άγγελου Φρανζτή
www.petrakis-realestate.gr Κατασκευαστική εταιρεία στην Ασπροβάλτα
www.toutdebeaute.strymonikos.net Ινστιτούτο Αισθητικής Tout De Beaute
www.asprovalta-vrasna.gr
  Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων Ασπροβάλτας – Βρασνών
  www.arhontikoliamas.gr     Παραδοσιακός Ξενώνας στον Άνω Σταυρό
  www.armiriki.gr   Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Αρμιρίκι στην Παραλία Βρασνών
   www.elanioszeus.gr   Ξενοδοχείο Elanios Zeus στον Σταυρό
   www.efihouse.gr   Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Efi House στα Νέα Βρασνά
   www.hotelodyssea.gr   Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Odyssea στην Παραλία Βρασνών
  www.katerina2.com   Ενοικιαζόμενα Δωμάτια katerina 2 στην Ασπροβάλτα
  www.smeraldo.gr   Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Villa Smeraldo στα Νέα Βρασνά
  www.stegiovana.com   Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Villa Stegiovana στον Σταυρό
  www.studiosalexandra.gr   Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Studios Alexandra στην Παραλία Βρασνών
  www.villariviera.gr   Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Villa Riviera στον Σταυρό
  www.xeniapalace.gr

  Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Xenia Palace στα Νέα Βρασνά

www.meandrosvillage.gr Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Meandros Village στην παραλία Βρασνών
www.tita-travel.com Τουριστικό Γραφείο Γενικού Τουρισμού
www.pansionelectra.gr Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Pansion Electra στην παραλία Βρασνών
www.katarinahaus1.gr Ενοικιαζόμενα Δωμάτια στην Ασπροβάλτα
 www.hotelmilies.gr Hotel Milies στον Σταυρό
www.pizzeriabellavista.gr Pizzeria και Ενοικιαζόμενα Δωμάτια στην Παραλία Βρασνών

 

Και έρχονται :

 
 www.ergondomi.gr Τεχνικό γραφείο Σταυρούλας Κουβακλή στα Νέα Βρασνά
www.mingotrading.com
MINGO TRADING LTD
www.gynaika.biz Ινστιτούτο Αισθητικής Παγώνη - Κομμωτήριο "στην τρίχα"- Εσώρουχα "Στέλλα"