Get Adobe Flash player

Προτάσεις

Newsletter

Γραφτείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι!

Αρχείο Εφημερίδας

«Το ποδήλατο είναι μέρος της Λύσης, όχι της Κρίσης»

 

Δυναμική ήταν η παρουσία μαθητών και γονέων στην ποδηλατοπορεία που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Νέων Βρασνών και Ασπροβάλτας με κεντρικό σύνθημα  «Το ποδήλατο είναι μέρος της Λύσης, όχι της Κρίσης» .

Η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος απέδειξε πως με καλή διάθεση μπορεί να μειωθεί η χρήση του αυτοκινήτου και ο πόλεις να αποκτήσουν ανθρώπινο χαρακτήρα.Κυριακή 31 Μαρτίου - " Όλοι μαζί" Ποδηλασία στα Νέα Βρασνά και την Ασπροβάλτα !

 

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου των Νέων Βρασνών, σας προσκαλεί στην ποδηλατοπορεία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 10:30 π.μ.

Θα ακολουθήσουμε την εξής πορεία: Συγκέντρωση στο Δημοτικό σχολείο-πορεία προς τον πεζόδρομο Νέων Βρασνών – συνάντηση στον πεζόδρομο Ασπροβάλτας με τους μαθητές & γονείς του Δημοτικού σχολείου Ασπροβάλτας – πορεία προς το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Ασπροβάλτας με στάση και ενημέρωση μαθητών – συνέχιση πορείας προς τις εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού (ενημέρωση από αρμόδια άτομα) – επιστροφή στον πεζόδρομο Ασπροβάλτας και τέλος διαδρομής στο καφέ Siagito (χώρος λαϊκής αγοράς) και παιχνίδι μαθητών στο γήπεδο Ασπροβάλτας.

Τα παιδιά συνοδεύονται υποχρεωτικά από κηδεμόνες (που έχουν και την ευθύνη τους).

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΓΟΝΕΙΣ & ΠΑΙΔΙΑ – ΣΑΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

 Η Λίμνη Βόλβη με τα μάτια των παιδιών ...

 

Οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Νέας Απολλωνίας, Γαλάνη Αρετή, Κιουρτζή Μαρία και Κυριζίδης Ραφαήλ, μας παρουσιάζουν την Λίμνη Βόλβη και κάποιες απο τις οικοτουριστικές δραστηριότητες που μπορούμε να απολαύσουμε ερχόμενοι εδώ.

Τα παιδιά καταλαβαίνουν ακριβώς την έννοια της αειφορικής ανάπτυξης στην περιοχή τους, και μας προτείνουν να την επισκεφτούμε!

Συγχαρητήρια σε όλους σας!!!

 31-03-13 : Χορωδιακή Συνάντηση στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου

 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος δήμου Βόλβης σας προσκαλεί στην Χορωδιακή Συνάντηση της Κυριακής 31 Μαρτίου στις 19.30 και στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Λυκείου Αγίου Γεωργίου.

Συμμετέχουν:

 • ΧΟΡΩΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΣΑΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΟΥΜΠΑΣ

Μαέστρος: Καραπινίδης Δημήτρης

 • ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

Μαέστρος: Κεχαΐδης Γιώργος

 • ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ''ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

Μαέστρος: Καραμάνης Σταύρος

Να είστε όλοι εκεί!Νέα Βρασνά - Στον τόπο που γεννήθηκα… Δεύτερη εκπομπή Φετινής Ανασκόπησης!

 

Αυτή την Κυριακή έρχεται η δεύτερη εκπομπή ανασκόπησης της φετινής χρονιάς! Η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» κλείνει δυο χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας . Παραλειπόμενα και στιγμές που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Λάθη και χιουμοριστικές στιγμές….που από ότι φάνηκε στην πρώτη εκπομπή σας άρεσαν!.

Την Κυριακή λοιπόν 24 Μαρτίου στις 11:45 φυσικά στην 4Ε δείτε :

 • Ρύζια Κιλκίς
 • Νέα Βρασνά
 • Αρναία Χαλκιδικής
 • Κουφάλια
 • Νεοχώρι Ημαθίας
 • Βερτίσκος
 • Νέο Αγιονέρι Κιλκίς
 • Χριστούγεννα στα Βρασνά
 • Κοπανός Ημαθίας
 • Αυλή Καβάλας
 • Αψαλος Πέλλας

Σε επανάληψη την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 16:45 . Την ίδια ώρα και μέσω ΟΤΕ TV και διαδικτυακά αλλά και παγκόσμια στις πέντε ηπείρους!24 Μαρτίου Λαμπαδηφορία στα Νέα Βρασνά!

 

Tο απόγευμα της 24ης  Μαρτίου στις 19.30 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βρασνών αναβιώνει  και φέτος την ΛΑΜΠΑΔΗΦΟΡΙΑ, τοπικό έθιμο των Βρασνών.

Το έθιμο της λαμπαδηφορίας πηγάζει από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας, τότε που είχαν συνδυάσει την Ανάσταση του Χριστού με την Ανάσταση του Γένους, την απελευθέρωση του Γένους από τους Τούρκους. Οι έλληνες που θέλανε να μεταφέρουνε το μήνυμα της επανάστασης, "σκαρφιστήκαν" την ιδέα της Λαμπαδηφορίας. Έτσι σιγά - σιγά το βράδυ της 24ης Μαρτίου του 1821 με δάδες στα χέρια, ο λαός διέδωσε το μήνυμα, φωτίζοντας κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Εδώ και χρόνια το βράδυ της 24ης Μαρτίου τα παιδιά των Νέων Βρασνών και πλήθος κατοίκων και επισκεπτών, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου, πλημμυρίζουν με φώς και εμβατήρια, τα στενά των Νέων Βρασνών, για να διαδώσουν το μύνημα της επανάστασης του έθνους μας, έναντι στον τουρκικό ζυγό.

Ξεκινούν από την πλατεία κρατώντας τις τενεκεδένιες χειροποίητες δάδες τους και μετά από περίπου μία ώρα καταφθάνουν στην παιδική χαρά, όπου και καίγονται όλες οι δάδες, δημιουργώντας μία τεράστια φωτιά.

Τα παιδιά φυσικά πηδούνε πάνω από τις φλόγες της φωτιάς για να ξορκίσουν το κακό.

Τέλος οι γυναίκες των Νέων Βρασνών προσφέρουν παραδοσιακές λιχουδιές, στον ποικίλο μπουφέ της εκδήλωσης.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί η ραγδαία αύξηση του κόσμου που συμμετέχει κάθε χρόνο στην Λαμπαδηφορία.

Μήπως τελικά οι ρίζες είναι καλά ριζωμένες? Μήπως οι μνήμες λαμβάνουν δράση?

Να είστε όλοι εκεί!!!23 Μαρτίου Λαμπαδηφορία στην Ασπροβάλτα !

 

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Ασπροβάλτας μας προσκαλεί στην Λαμπαδηφορία που διοργανώνει την 23η Μαρτίου, για να τιμήσει και να υπενθυμίσει την επανάσταση του 1821.

 

Στις 18.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει η Λαμπαδηφορία της Ασπροβάλτας απο την αίθουσα της Φιλαρμονικής, και υπό την συνοδεία της Φιλαρμονικής.  Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία με τις χειροποίητες δάδες που θα προσφέρει ο Σύλλογος, αλλά και αυτές που θα κατασκευάσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του χωριού.

 

Η Λαμπαδηφορία θα καταλήξει στην παραλία μπροστά απο το δημαρχείο, όπου και θα καούν οι δάδες, και θα προσφερούν λιχουδιές απο τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ασπροβάλτας.

 

Να είστε ολοι εκεί για να τιμήσουμε αυτήν την ιστορική στιγμή της πατρίδας μας!Χτυπάμε ξανά το κουδούνι στο παλιό Δημ. Σχολείο Βρασνών!!!

Το «Εργαστήρι Περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης … βίωσε & επιβίωσε», σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρασνών, χτυπάνε ξανά το κουδούνι στο παλιό Δημοτικό σχολείο Βρασνών!

Από την Δευτέρα 01 Απριλίου το παλιό δημοτικό σχολείο Βρασνών ανοίγει και πάλι τις πόρτες του και υποδέχεται μαθητές.

Μαθητές με περιβαλλοντικές ανησυχίες και αναζητήσεις!

Σχολεία, Πολιτιστικοί σύλλογοι και λάτρες της φύσης προσκαλούνται να παρακολουθήσουν ένα μάθημα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Και ο λόγος για το Βιωματικό Εργαστήριο «Το Νερό και οι Μύθοι του», όπου οι μαθητές καλούνται να ενημερωθούν για το νερό ως πηγή ζωής, αλλά και να μάθουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λίμνες Κορώνεια και Βόλβη.

Επίσης να ανακαλύψουν τοπικούς και μη μύθους αλλά και να δημιουργήσουν το δικό τους μύθο για το νερό.

Τέλος, καλούνται να παίξουν πολλά περιβαλλοντικά, αλλά και παραδοσιακά, παιχνίδια, απολαμβάνοντας μια πεζοπορία στα Βρασνά και «στον Δρόμο των πηγών».

Ευχαριστούμε θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρασνών που μας άνοιξε τις πόρτες του σχολείου!!!

Λεπτομέρειες του Εργαστηρίου ...Ο Σταυρός στην Ανασκόπηση της εκπομπής "Στον τόπο που γεννήθηκα " αυτή την Κυριακή στις 11.45!!!Η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα…» κλείνει δυο χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας και όπως πέρυσι σας παρουσιάζει δυο εκπομπές ανασκόπησης. Παραλειπόμενα και στιγμές που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Λάθη και χιουμοριστικές στιγμές…..Ποδηλατική διάσχιση της ευρώπης για το "Χαμόγελο του παιδιού" απο τον ΦΟΣ Σταυρού!

 

Μία πρωτότυπη και αξιόλογη ποδηλατική διάσχιση πρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτές τις μέρες απο ένα μέλος του Φυσιολατρικό Ορειβατικού Συλλόγου Σταυρού "ΦΟΣΣ".

Σας παραθέτουμε το σχετικό δελτίο τύπου: